NATO ülkeleri her Libyalı’nın 30 bin dolarını çalıyor

Muammer Kaddafi’nin dünyanın çeşitli ülkelerinde 200 milyar doları olduğu açıklandı. Bu paralar yurtdışı bankalara Kaddafi adına değil, Libya Merkez Bankası, Libya Yatırım Kurumu, Libyan Foreign Bank, Libya Ulusal Petrol Şirketi ve Libya Afrika Yatırım Portföyü adına yatırılmıştı. Libya’yı işgal eden NATO ülkeleri, Kaddafi ailesinin istediği takdirde bu paraları çekebileceğini iddia ediyorlar. Oysa 200 milyar dolar, petrol zengini Libya’nın yıllık ekonomik çıktısının iki katı.


Paranın tamamı, Libya halkına ait olduğu düşüncesiyle Libya kurumları adına yatırılmış olmasına rağmen, Batı bu paranın Kaddafi’nin kişisel serveti olduğu ileri sürerek el koymaya hazırlanıyor. Para Libya halkına ait olsaydı dokunulamayacaktı, oysa ‘bir diktatörün kişisel serveti’ kılıfına sokulduğunda NATO için ‘savaş ganimeti’ sayılacak ve el konulacak.
200 milyar dolar demek, her Libyalı için kişi başına 30 bin dolar demek. Libya halkından çalınacak olan miktar budur. Çatışmalar ilk başladığında, Amerika bir acele Libya’nın 29.3 milyar dolarına zaten el koymuştu. Geriye kalan miktar diğer işgalci NATO ülkeleri ile paylaşılacak.
ABD ve Avrupa, Kaddafi’nin ‘dondurulan’ servetinin yeni geçiş hükümetine devredileceğini açıkladılar. Şimdiye kadar Birleşmiş Milletler’in izniyle serbest bırakılan miktar sadece 1,5 milyar dolar. ABD Hazine Sözcüsü Marti Adams, Libya’nın 200 milyon dolarına el koyduklarını açıkladı bile. Batan Amerikan ekonomisine can simidi olmuştur.
Libya’ya ait 144 ton külçe altın İngiltere’de Bank of England’ın kasalarındaydı. İngiltere bu altınları 2 ay önce gasp edip satmaya başlamıştı. Altın fiyatlarındaki durağanlığın sebebi NATO teröristlerinin Libya’dan çaldığı altınlardır. Mısır’da Hüsnü Mübarek devrildiğinde de aynı şey olmuştu. Mısır’ın İsviçre Swiss Bank kasalarındaki platin sayesinde, platin fiyatlarında büyük düşüşler kaydedilmişti. Şimdi Libya altınları sayesinde altın fiyatları kontrol altında tutulacak.
Rotschild ailesi (ki ‘gangster’den bozma ‘bankster’ olarak adlandırılmaktadır), dünyada bu ailenin Merkez Bankasını kontrol edemediği 5 ülke kalmıştı: İran, Kuzey Kore, Küba, Sudan ve Libya. Amerikan Federal Reserve Bank dahi Rotschild ailesinin kontrolündedir. Para basma tekelini elinde tutan bu aile, altın fiyatını daima düşük tutmaya çalışır ki, altın uluslarası para birimi haline gelemesin. Hatırlayın, Kaddafi altın Libya Dinarı basıp altını dolaşıma sokmaya hazırlanıyordu.

2010 Haiti depreminden sonra toplanan ‘yardım’ paralarını idare eden fonun başına, Hillary Clinton kocası Bill Clinton’ı atadı. Haitili deprem mağdurları, toplanan onca yardıma rağmen (Clinton ailesi sayesinde) bir senedir çadırda yatıyorlar. Şimdi Libya mallarının 3 kuruşa hangi şirketlere satılacağını, bu operasyonu kimin yöneteceğini de göreceğiz. Libya’nın parasını-altınını gasp edenler, Libya’nın yasadışı işgalini destekleyip onay verenler olacaktır.
Libya’da çatışmalar ilk başladığında, bazı uluslararası şirketler NATO liderlerleriyle toplantı üstüne toplantı yapmaktaydı. O Şikagolu petrolcüler, o para gangsterleri, şaşkın isyancıların arasına çoktan karıştı, neo-liberal mucizelerini(!) sergilemekteler.
Bu yazıya kullandığım resimde Libya Misrata’da bir sokak görüyorsunuz. Sokağın 2007′deki hali ve NATO’nun ‘sivilleri koruyarak’(!) bombaladığı 2011′deki hali.

Kıymet Nadir Bindebir
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)