Öcalan'ın talimatıyla 132 şehit!

16 ilde yapılan KCK baskınlarında ilk defa 50 avukat ile eski DEP’li vekil Alınak gözaltına alındı. Avukatlar, terörist ‘Öcalan’ın talimatlarını örgüte iletmek’ iddiasıyla suçlanıyor...

Avukatların KCK Sözleşmesi’ndeki ‘Önderlik Komitesi’ne bağlı olarak çalıştıkları iddia edildi. Avukatların, Öcalan’dan aldıkları talimatları Kandil’e ilettikleri ve bu talimatlar doğrultusunda 132 kişinin şehit düştüğü saptandı.

TERÖR örgütü PKK’nın gizli şehir yapılaması olduğu belirtilen Kürdistan Topluluklar Birliği’ne (KCK) yönelik dün sabah değişik illerde büyük bir operasyon yapıldı. İstanbul, Ankara, İzmir’in de içinde olduğu 16 ilde 50’si avukat, 100’e yakın kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatların hepsinin, İmralı Cezaevi’nde yatan terörist Abdullah Öcalan ile zaman zaman haftalık olağan görüşmeleri yapan avukatlar olduğu ve bu avukatların, Öcalan’ın talimatlarını örgüte iletmek suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

‘130 talimatı ilettiler’ iddiası

Abdullah Öcalan’ın avukatı olan 50 kişiden Asrın Hukuk Bürosu’nda görevli 7 avukat ve 1 basın sorumlusu “KCK Önderlik Komitesi yöneticisi oldukları”, diğer avukatlar da “Önderlik Komitesi üyeliği” iddiasıyla gözaltına alındı.
Savcılığın, baskını KCK’ya ait olduğu söylenen sözleşmenin “Önderlik Komitesi” maddesi doğrultusunda başlattığı belirtildi. Savcılık soruşturmada iddiaya göre Önderlik Komitesi’ne bağlı avukatların, İmralı’da yaptıkları görüşmeleri örgütsel talimata dönüştürerek, PKK’nın Öcalan tarafından yönetilmesini sağladıkları ve kendilerinin de örgütü yönlendirdiklerini saptadı.
Öcalan’ın şifreli talimatlar verdiği anlaşıldı. Öcalan’la yapılan görüşmelerin tutanaklarını da inceleyen savcılık, avukatların Kandil’e gönderdikleri notlarda değişiklikler yaptıklarını ve DTK, KCK gibi yapılanmalara talimat verdiklerini açığa çıkardı. Soruşturma dosyasındaki 130 talimattan bir bölümünün avukatlarca değiştirildiği tespit edildi.


DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)