Ofiste seks itirafları istatistiklere yansıdı

İstatistiklere göre erkeklerin %70’i,kadınlarınsa %60’ı ofis arkadaşıyla seks yaptığını itiraf ediyor.
Her iki durumda da, rakamlar, işin boyutunu ortaya koyuyor. Ancak bu yüzdelerin gerçeği yansıttığını düşünmüyorum şahsen. Daha da yüksek olduğu kanısındayım. Peki bunun nedeni ne?

Her şeyden önce, çalışma arkadaşlarımızla, evde eşimiz ya da ailemizle geçirdiğimizden daha fazla zaman geçirmeye başladık. Bu, toplumunun üretkenlik gereksinimlerinin artmasından kaynaklanıyor. Bu durum, iş yerinde hoşumuza gidecek bazı koşullar yaratmamızı da beraberinde getiriyor ki, işe gitmek için motivasyonumuz olsun. Örneğin, iş yerinde baştan çıkarabileceğimiz ya da bizi baştan çıkarabilecek somut bir insanın bulunma olasılığı, sabah enerjik olmamıza yardımcı olur. Dahası, bu uyaran var oldukça, baştan çıkarma süreçleri uzamaya başlar; çünkü, sabah yataktan kalkıp, bizi işe gitmeye teşvik eden bu unsuru yitirmek istemeyiz. İş yeri neredeyse ‘kült’ bir mekân olduğu için, yasakları delme dürtümüzü de harekete geçirir. Bir ilişkiniz olduğunu ya da böyle bir ihtimal olduğunu gizlediğiniz zaman, bu durum ‘ölümcül’ merakınızı besler. İş ortamının hiyerarşik ast-üst ilişkilerinin de, çalışanların bu ölümcül merakını körüklediğini belirtmek isterim. Mesleki anlamda sizin üstünüz olan birini, cinsel anlamda idare altına alma fikri, bu türden bir ilişkiye başlama nedeni olabilir.

Ofiste ilişkinin faydaları ve sakıncaları

Bu türden bir ilişkiniz varsa ve sorun yaşamıyorsanız, işe gitmek için daha hevesli olursunuz (zaten değinmiştim). Muhtemelen çalışma performansınızla ‘bomba’ etkisi yaratırsınız. Seksin yararlarını öğrenme fırsatını değerlendirmiş olursunuz (sakinleşir, daha rahat çalışırsınız). Daima ileri ve medeni olmayı bilen Japonlar (bunda kesinlikle ciddiyim), bazı şirketlerde, ‘yoğun seks terapisi’ adını verdikleri değişik bir yöntem kullanmaya başladı bile. Çalışanları, maruz kaldıkları stres ve gerilimden bu şekilde arındırmayı amaçlıyorlar. Teknikten faydalanmak çalışanın isteğine kalmış, zorunlu değil. Çalışan, partneriyle birlikte bir cinsel seansa katılıyor ve sevişirken, şirketin görevlendirdiği bir ‘yönetmen’, seansa aynı anda katılan bütün çalışanlara ve eşlerine direktifler veriyor. Bu bir grup seks değil, eşleri değiştirmek de söz konusu değil.

Ancak dikkatli olmanızı gerektiren tek bir şey var: İlişki sona erse de, ilişkinin başladığı mekâna (ofise) bağlılığınız devam edecek. Eski âşığınızla her gün yüz yüze gelecek olduğunuz gerçeğinden kaçamazsınız ve bu sizin için bir sorun teşkil edebilir. Bu yüzden işinizden bile olabilirsiniz.

Milliyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)