Oktay Vural, 'Komünistlerin söylemleri Başbakan'ın söylemi oldu'


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın adeta Dersim isyancılarının avukatlığına soyunduğunu ileri sürerek, "Eskiden komünistlerin bölücülerin söylemleri bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleri haline gelmiştir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değrelendirdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdikleri gensorunun Meclis yayınının olmadığı bir günde bir başka gensoru ile birlikte görüşülmesine tepki gösteren Vural, "MHP olarak bu gensoruyu bugün görüşülmesini, onların istediği gibi değil milletin bilgi edinmesini sağlayacak şekilde görüşülmesini temin amacıyla çekiyoruz" dedi.


'Bedelli tasarısı ile vicdani retçilere kapı açıldı'

MHP'li Vural bedelli askerlikle ilgili düzenlemeyi eleştirdi. Bedelli askerlik yapacakların temel eğitimden de muaf tutulması nedeniyle tasarının vicdani retçilerin askerlik yapmaması için açılmış bir kapı olduğunu savundu. Vural, "Başbakan vicdani redde karşı olduğunu söylüyor. Sayın Başbakan! Ne olacak şimdi? 'Ben elime silah almam' diyen vicdani retçilerin önünü açmış oluyorsun. Bu tasarı vicdani reddi içine alan, bu şartları uyanların da faydalanacağı bir husustur. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Temel askerlikten vazgeçilmesi vicdani retçilerin talebidir" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerliğin gündemlerinde olmadığıyla ilgili daha önce söylediği sözleri iPad'indan dinleten Vural, "Bundan daha büyük ibret olur mu? Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi dediğine inanacaksınız" dedi.


'Tarihle hesaplaşılmaz, ibret alınır'

MHP'li Vural Dersim tartışmalarıyla ilgili de Başbakan Erdoğan'a yüklendi. "Tarihle hesaplaşılmaz, tarihten ibret alınır" diyen Vural şunları söyledi: "Geçmişteki olayların köklerinden kopartılarak bugünün siyasi tartışmasına sokulmasının nedeni nedir? Neyi amaçlıyor Sayın Başbakan. Tarihi değerlendirmeleri tarihçiler yapsın. Dersim'de yaşananları anlatan Başbakan adeta Dersim isyancılarının avukatlığına soyunuyor. 1930'u soykırım, Atatürk'ü de savaş suçlusu ilan ederek ne mesajı vermek istiyorsun?"

Dersim'de Sultan Abdülhamit döneminde isyanlar olduğunu ifade eden Vural, elindeki tarih kitaplarından bölümler okuyarak, Seyit Rıza hakkında Osmanlı döneminde idam kararı olduğunu anlattı. Vural, "Başbakan'ın isyanları mazurlaştıran, meşrulaştıran tavrı var. Devletin içinde devlet kurmuşlar. Oradaki insanlara zulüm yapıyorlar. Yol, mektep gitmiyor. Kozanoğullarına yapılmadı mı" diye sordu.

"Başbakan acaba Ermeni soykırımından dolayı özür dilemeye mi hazırlanıyor" diye soran Vural Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı belgeleri de eleştirdi. Elindeki kitapları, dergileri gösteren Vural Başbakan'ın açıkladığı belgelerin yeni olmadığını, yıllardır kamuoyunun bilgisinde bulunduğunu savundu.


'Yüzleşme adına ecdat karartılıyor'

Bu milletin ecdatlarının sanki her şeyi öldürmek, katletmek için yapmış zalimler gibi davranmış gösterildiğini ileri süren Vural, bu yaklaşımı çarpık bir yaklaşım olarak nitelendirdi. "Asıl amaç ne, neyi meşrulaştırmak istiyorsunuz" diye soran Vural, "Yüzleşme adına ecdadımızı karartmaktan ne medet umuyorsunuz" sorusunu yöneltti. Devlet içinde devlet uygulaması yaptığı iddiasıyla gündeme gelen KCK yapılanmasını hatırlatan Vural, "Devletin içinde devlete izin vermem diyerek KCK operasyonları yapanlar, o zaman devlet içinde devlet olmak isteyenlere izin mi verilecekti. Türk milletine yapılan ihanetleri meşrulaştırmak mı istiyorsun? Yabancıların kışkırtmalarıyla Osmanlıyı yıkmak isteyenleri, Türkiye Cumhuriyetine baş kaldıranları mazur mu göstermek istiyorsun" dedi. "Bu acıları yaparak millet olmuşuz, acıları kaşıyarak tarihe karşı isyan ettirmek bu milleti katliamcı gibi göstermek kime fayda sağlar" diye soran Vural, soruya kendisi yanıt verdi, "Ermeni soykırımı iddia edenlere fayda sağlayacağı açık" dedi.


'Komünistlerin söylemi Başbakan'ın söylemi oldu'

Amaç "Milli mücadele ile hesaplaşmak mı" diye soran Vural, "Eskiden komünistlerin bölücülerin söylemleri bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleri haline gelmiştir" iddiasında bulundu. Vural, Başbakan'ın "Devlet adına özür diliyorum" sözlerine ise, "Hani devlet hükümet ayrıydı. PKK ile devlet görüşüyor. Devlet adına özür diliyor. Bu tavrı da isyan elebaşlarına karşı bu isyanları maruz göstererek adeta onlardan özür diliyor" tepkisi gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın MHP'nin KCK ile ilgili konuşmadığı eleştirilerini de yanıtlayan MHP'li Vural, "MHP'nin, ülkücülerin ismini desturla anacaksın" diye seslendi. MHP'nin İçişleri Bakanı hakkında BDP'nin verdiği gensoruya ret oyu verdiğini ifade eden Vural, devlet adına KCK üyeleri ile yapılan pazarlıkları hatırlattı.


'Bu gidişle Pargalı'yı kimin zehirlediğini de tartışacaklar'

MHP'li Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın İstiklal Mahkemelerinin belgelerinin açıklanması yönündeki çağrısını da, bu konuların tarihçiler tarafından tartışılması gerektiğini belirterek yanıt verdi. Vural, bu gidişle Pargalı'yı kimin zehirlediğini de tartışılacağını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere gezisinde İngiltere Başbakanı Cameron'u makamına giderek ziyaret etmesini de eleştirdi. Vural, bir soru üzerine CHP'nin Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensorunun lehinde oy kullanacaklarını söyledi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)