Pakistan: NATO'nun özrünü kabul etmiyoruz


Pakistan ordusu, önceki gün NATO helikopterlerinin Afganistan'daki bir askeri kontrol noktasına düzenlediği ve 24 askerin ölümüne yol açan saldırıya sert tepki gösterdi.

Pakistan ordu sözcüsü Tümgeneral Ahtar Abbas, NATO'nun özrünü kabul etmediklerini belirterek, ''NATO'nun soruşturma başlatmasını ve pişmanlık ifadelerini yeterli bulmuyoruz'' dedi.

Son üç yılda Pakistan topraklarına düzenlenen NATO saldırılarında 72 askerlerini kaybettiklerini, 250'den fazla askerin yaralandığını kaydeden Abbas, son NATO saldırısının ciddi sorunlara neden olabileceğini söyledi.

Bu arada, ülke genelinde düzenlenen protestolarla NATO saldırısı kınanıyor. Dün Karaçi ve Lahor kentlerindeki protestolardan sonra bugün de başkent İslamabad'da hukukçular NATO saldırısına tepki için eylem yapıyor.

24 askerin hayatını kaybettiği, 14 askerin yaralandığı saldırı sonrası NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton hava saldırısı nedeniyle İslamabad yönetiminden özür dilemiş ve soruşturma başlattığını bildirmişti.
Pakistan hükümeti olaya tepki olarak NATO'nun ana ikmal yolu üzerinde bulunun Torkham sınır kapısını kapatmış ve Afganistan'daki uluslararası kuvvetlere malzeme taşıyan konvoyları durdurmuştu.

Pakistan ayrıca, Amerika'dan Belucistan eyaletinin güneybatısındaki bir hava üssünü 15 gün içinde boşaltmasını istemişti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)