'Pakistan'a yapılan yardımlar tehlikede'

Pakistan'ın Sind eyaletinde sel felaketinden etkilenen 5 milyon kişiye yapılan yardımların mali kaynak yetersizliği yüzünden tehlikeye girdiği bildirildi.

Pakistan'a yardım sağlayan Oxfam, Save the Children, Care ve Fransız Acted örgütleri, ülkede 9 milyonu aşkın insanın yetersiz beslenme ve hastalık tehlikesiyle yüzyüze olduğunu kaydettiler.
Yardım örgütleri, kısa bir süre içinde daha fazla mali kaynak sağlanmadığı takdirde yardım operasyonlarını azaltmak zorunda kalacaklarını belirttiler.
Dört yardım örgütü, 3 milyon Pakistanlının hala âcil yiyecek ihtiyacı içinde olduğunu; 800 bin insanın da evinden uzakta yaşamak zorunda olduğunu bildirdiler.
Sind eyaleti yetkilileri 22 bölgeden en az dördünün hala sular altında olduğunu kaydediyorlar.
BM'nin Pakistan'a yapmayı hedeflediği 357 milyon dolarlık yardımın üçte birinden de azı gerçekleştirilebildi.
Yardım örgütlerinin basın açıklamasında yardımlardaki yetersizlikten herhangi bir taraf sorumlu tutulmasa da, Pakistan hükümetinin son aylardaki seller karşısındaki tepkisi ağır eleştiri konusu olmuştu.
Mali yardım veren ülkeler ve Pakistan, bu örgütlerin açıklaması hakkında yorumda bulunmadılar. Ama Pakistan hükümetinin iki yıldır sel felaketine uğrayanları düş kırıklığına uğratmaya devam ettiği inancı yaygın.
Bu yıl güneydeki Sind eyaletinde meydana gelen seller geçen yıl yaşanan sellerden daha büyük boyutlarda oldu ve 250 dolayında insan can verdi.

BBC Türkçe
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)