Peres, Rum Kesimi'ne gidiyor

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne bir ziyaret gerçekleştirecek. Yarın yapılacak görüşmelerde, doğalgaz, Türkiye'nin bu konudaki tavrı ve Güney Kıbrıs ile İsrail'in doğalgaz konusundaki muhtemel işbirliği ele alınacak.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, yarın sabah Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'la bir görüşme gerçekleştirecek.

Görüşmenin ardından iki ülke heyetlerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek genişletilmiş görüşmelerde ise, Kıbrıs ve Ortadoğu bölgesinde yaşanan gelişmeler yanında, doğalgaz, Türkiye'nin bu konudaki tavrı ve Güney Kıbrıs ile İsrail'in doğalgaz konusundaki muhtemel işbirliği ele alınacak.

Güney Kıbrıs ile İsrail arasında araştırma, kalkınma, yenilenebilir enerji kaynakları, arkeoloji ve telekomünikasyon konularında toplam dört anlaşma imzalanacak.
Bu arada, İsrail Cumhurbaşkanı'nın ziyareti nedeniyle Rum polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve alarm durumuna geçtiği bildirildi.

Rum Polis Basın Sözcüsü Mihalis Katsunodos, polise en üst düzeyde alarm emri verildiğini, İsrail Cumhurbaşkanı'nın konvoyuna polis helikopterinin de havadan eşlik edeceğini belirtti. Rum Polis Çevik Kuvveti'nin (MMAD) da seferber edildiğini açıklayan Katsunodos, bir de kriz masası oluşturulacağını söyledi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)