Perinçek, "Başkanım siz bana değil Tayyip’e kızın

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 26’sı tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 200. duruşmasının talepler kısmında söz alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’de bir gladyo bulunduğunu, ancak bu gladyonun kendilerini hapislere atanların olduğunu savundu. Perinçek, "Biz bu gladyonun var olduğunu nereden anlıyoruz, 1993 yılında Uğur Mumcu’nun arabasına konan bombanın patlamasıyla, Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesiyle anlıyoruz. O örgüt var. Milleti parçalayan, Türkiye Cumhuriyeti halkını tasfiye eden bir örgüt. Biz bu örgüte karşı savaşan insanlarız" ifadesini kullandı. Perinçek, Uğur Mumcu’nun öldürülmesi ve izleyiciler arasında da bulunan Bedri Baykam’a bıçak sokulmasının da gladyonun yaptığı eylemlerin parçaları olduğunu savundu.

"BEN İNTİKAM PEŞİNDE OLAN DAVA ADAMIYIM"

ABD’nin, Kuzey Irak’ta ikinci İsrail devletinin kurulmasını amaçlandığını ve merkezinin de Diyarbakır olacağını iddia eden Perinçek, "Biz onun için hapse atıldık" dedi. Davanın sonuna gelindiğini söyleyen Perinçek daha sonra mahkeme heyetine, "Siz bu Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkma davasının neresindesiniz?" diye sordu. Bu sözler üzerine mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, Perinçek’in savunma sınırları içerisinde kalmasını, mahkemeye soru sorma hakkı olmadığını belirterek uyardı. Amerika’nın düğmeye basmasıyla yurtseverlerin ve TSK’a mensuplarının hapse atıldığını iddia eden Perinçek, "Bu yurtseverler suçsuzdur. Ben intikam peşinde olan dava adamıyım. Ali, Veli umurumda değil. Umurumda olan Atatürk’ün çağdaş Türkiye hedefi, bağımsız egemen refah içindeki emekçi halkın yönettiği bir Türkiye. Bu tertipleri yapanlar kesinlikle mahkum edilecektir" diye konuştu.

"BAŞKANIM SİZ BANA DEĞİL TAYYİP’E KIZIN"

Perinçek, Ergenekon Davası’nın siyasi bir dava olduğunu söylemesi üzerine mahkeme Başkanı Özese, Perinçek’i ikinci kez uyardı. Uyarılmasına sinirlenen Perinçek, "Başkanım siz bana değil Tayyip’e kızın. Tayyip, ’Ben yargı ile işbirliği içindeyim’ diyor" ifadelerini kullandı. Perinçek’in bu sözleri üzerine üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu "Mahkeme dışında dile getirilen beyanlar bizim için sivrisineğin vızıltısından öteye geçemez. Mahkeme heyeti, yapılan bütün yorumlara hangi siyasi partiden olursa olsun kulaklarını ve gözlerini kapatır" dedi. Mahkeme tarafından kendisine tanınan 15 dakika da savunmasını yapan Perinçek, sözleri tahliyesini isteyerek tamamladı. Perinçek’in ardından talep kısmında söz alan sanıklar emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Hayrettin Ertekin ve Hikmet Çiçek de tahliyesini istedi. Duruşma sanık ve avukatlarının sözlü ve yazılı taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)