Peşmerge Reisi, Kara Operasyon'u Faydasız


Çapulçu yine kafa tuttu

Peşmerge reisinin PKK’ya karşı bir kara operasyonu düzenlenmesi yönündeki teklifi “Faydası yok” diye reddettiği öğrenildi.

DIŞİŞlerİ Bakanı Davutoğlu’ndan sonra Cumhurbaşkanı Gül tarafından kabul edilen Mesud Barzani’niye PKK’yı bitirmek için üç seçenek sunulduğu öne sürüldü: TSK’nın tek bışana müdahalesi, ortak operasyon ya da siz kendiniz halledin.
Üç seçeneğe de karşı çıkan ve dağlardaki günlerinden örnekler veren Barzani’nin “Kara harekatı sonuç getirmez” dediği, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta ileri karakollar kurmasına da “Kendi topraklarınızda kurun” diye karşı çıktığı kaydedildi.

Barzani, tezgahı kurdu
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine 3 günlük resmi ziyaret için Türkiye’ye peşmerge lideri Mesut Barzani dün BDP ve DTK eş genel başkanları ile bir araya geldi. Barzani’yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kabul etti. İstanbul Çırağan Otel’de saat 9.00’da yapılan ve yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmeye BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk katıldı. Basına kapalı yapılan görüşmelerde siyasal gelişmeler ve bölgesel sorunlar ele alındı. BDP ve DTK heyetlerinin Kürt sorunun barışçıl yöntemlerle çözümü için Barzani’nin çaba göstermesini istediği, Barzani’nin ise BDP ve DTK heyetine, “Barış arayışı için, çatışmaların büyümemesi için Türkiye’deyim. Bu çabalarım yoğunlaşarak sürecek. Ben Kürt sorununda tek çözüm yolunun diyalog ve barışçıl yöntemlerden geçtiğine inanıyorum” mesajını verdiği ifade edildi.

Çiçek’ten yalanlama
Barzani’yi öğleden sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kabul etti. Tarabya Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık bir saat sürdü. Öte yandan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hakkında Barzani’yle görüştü şeklinde basında çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi. Çiçek, “Terör meselesi, adına en çok yalan söylenen bir konudur. Herkes terörden şikayet eder ama adım atmaya geldiği zaman kırk dereden su getirir. Bir taraftan ’bu örgüt terör örgütü’der, diğer taraftan bu kabulü anlamsız kılacak bir sürü gelişmeler olur. Bunları teorik olarak söylemiyorum. Bir taraftan denilir ki ’bu örgüt terör örgütüdür’ama öbür taraftan öyle yargı kararları çıkar ki terör örgütü değil de sanki hayır kurumu gibi anlaşılır. Var bunun örnekleri. Türkiye bir tek örgütle de mücadele etmiyor” diye konuştu.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)