Rusya'da 520 günlük Mars yolculuğu son buldu

Mars yolculuğu son buldu

Rusya'da 520 günlük Mars yolculuğu simülasyonu son buldu
Başkent Moskova'nın batısındaki uzay araştırma merkezinde penceresiz modüller ağında 520 gün geçiren 3 Rus, bir Fransız, bir İtalyan-Kolombiyalı ve bir Çinliden oluşan ekip, dışarı çıktı.

Ekibin üyelerinin, modüllerden çıkarken gülümsedikleri, ancak solgun oldukları görülürken, deneyi denetleyen Rusya Bilimler Akademisi Başkan Yardımcısı Anatoli Grigoryev, mürettebatın sağlıklarının iyi olduğunu, tüm yaşam destek sistemlerinin iyi çalıştığını söyledi.

Grigoryev, "Program tamamen yerine getirildi" derken, Rusya Uzay Dairesinin Başkan Yardımcısı Vitali Davidov, deneyin, 2030'ların ortalarına kadar gerçekleştirilmesi beklenmeyen gerçek Mars yolculuğuna zemin oluşturacağını kaydetti.

UZAY KOŞULLARI SAĞLANDI

Mars yolculuğunda boşlukta yaşanacak stres ve yorgunluğun test edildiği deney sırasında ekip üyeleri, internet aracılığıyla aileleri ve organizatörlerle iletişim kurdu, ancak bu bağlantılar uzay yolculuğunun etkilerini taklit etmek amacıyla ara sıra kesildi.

Ekip, modüllerde kaldıkları 520 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda astronotlara verilenlere benzer konserve gıdalarla beslendi.

Organizatörler, mürettebat üyelerinin her birine, Çinli üye hariç yaklaşık 10 bin dolar ödeneceğini, Çinli yetkililerin, Çinli üyenin ödülünü açıklamadığını söylediler.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)