Rıza Zelyut yazdı:"Atatürk, 20. Yüzyılın En Büyük Demokratı İdi"

Cumhuriyet tarihi, aslında Atatürk’e saldırıların tarihi olarak bile okunabilir. Çünkü; Cumhuriyet düşmanları; ilkin onu kuran şahsiyete saldırmışlardır.
Günümüzde; Atatürk’e karşı olan odaklar şunlardır:
a/ Osmanlı Devleti’ni 1780′lerde ‘Hasta Adam’ ilan ederek bölüp parçalamak; Türkleri de Avrupa’dan Asya’ya sürmek peşindeki Batılı sömürgeci güçler. İngiliz Parlamenter Adrew Duff’un, AKP iktidarına, ‘Devlet dairelerinden Atatürk’ün resimlerini indirtin!’ diye çağrı yapması… AB Raportörlerinin bu hükümete, ‘Kemalizmle mücadele etmeden demokrasiye geçemezsiniz!’ biçiminde yol göstermesi bunun örneklerindendir.
b/İçeride ise üçlü bir çete Kemal Atatürk’e hasımdır.
1/Kürtçü-Kürdistancı çete: Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Kemal Atatürk’ün bölücülerin Kürdistan hayallerini yıkması yüzünden Kürtçüler (En başta PKK’lılar) Atatürk’e ölümüne düşmandırlar.
2/Osmanlı Devleti’ndeki padişahlık düzenini ve hilafet sistemini yıktığı için hilafetçi gerici kesim de Atatürk’ün yeminli ve yorulmaz düşmandır.
3/Kendilerini liberal göstererek AB-ABD politikalarını (çıkarlarını) temsil eden ajan aydınlar da Atatürk düşmanlığı yaparak prim toplamaktadırlar.
Özellikle bu 5. Kol aydınlar, televizyonlarda ve gazetelerde yüksek maaşlarla propaganda elemanı olarak kullanılmaktadırlar.
ZEMZEM KUYUSUNA İŞEYEN KADIN
Şimdi moda değişti. Atatürk’ü kötülemek için modern görüntülü bazı kadınları sürdüler piyasaya. Bunlardan birisi, CNN Türk’te, Atatürk’e, ‘Diktatör!’ demiş.
İslam dünyasında, ‘Bevval-i çeh-i zemzem!’ diye bir deyim vardır. Zemzem kuyusuna işemek.
Şöhret olmak isteyenler, gider Zemzem Kuyusu’na işerlermiş. Bu bevval-i çeh-i Zemzem’lerden birisi de Muaviye haininin oğlu Yezit melunu imiş.
Bunu merak edenler Ziya Paşa’nın Zafername’sine bakabilirler.
Ne yazık ki Atatürk’ün cariye statüsünden çıkartıp modern dünya kadınlarının eşiti yaptığı bazı kadınlar bu haldeler şimdi.
DEVRİMCİ ATATÜRK
- 20. Yüzyılın en büyük demokratı Atatürk, padişahlık sistemine şartlandırılmış; kul olarak yaşamak dışında hiçbir şey bilmeyen; kadınları kafes arkasına kapatılmış; birçok kadını cariye konumunda olan Türk toplumunu aldı; modern dünyanın eşit toplumlarından birisi haline getirdi.
- Demokrasinin tam karşıtı sultanlık( padişahlık) sistemini yıkıp yerine cumhuriyet rejimini getirerek de en büyük demokrasi devrimi gerçekleştirdi.
- Hilafet sistemine de son vererek bireylerin bilinci üzerine gerici kurumların baskı yapmasını önledi. Eğitimdeki dinsel örtüyü atıp laik ve bilimsel eğitimi devreye sokarak kulların birey haline gelmesinin yolunu açtı.
- Daha padişahlıktan çıktığının bile tam farkında olmayan bir topluma Cumhuriyet’in ilanından 1 sene sonra (Kasım 1924) 2. bir partinin kurulmasına (Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası) izin vererek; Atatürk ne kadar demokrat olduğunu ortaya koymuştur. Ama o parti gericiliğin odağı haline gelerek Şeyh Sait isyanının destek ve moral gücüne dönüşünce; hükümet, cumhuriyeti yaşatabilmek uğruna bu partinin kapatılmasını istemiştir.
*Kemal Atatürk’ün yaptığı devrimler; demokrasinin yerleşip yaşayabilmesi açısından kaçınılmaz devrimlerdir. O demokrat olduğu için de kurduğu sistem yaşamıştır; başarılı olmuştur.
OLMADI SAYIN ÖYMEN
İslam dünyasındaki koyu taassubdan Atatürk sayesinde kurtulan bizim mini etekli televizyon vaizi kadınlar, bir olayı veya kişiyi değerlendirirken; sosyolojinin temel ilkesi olan ‘Zaman ve zemin’ ilkesini düşünemezler. Çünkü; akılları da bilgileri de buna bile yetecek düzeyde değildir.
AKP’li Bülent Arınç da Atatürk’ün büyüklüğünü teslim etti amma bu tipler düşmanlıkta ayak diriyorlar.
Benim sözüm; bu tür kadınlara değil Sayın Altan Öymen’e…
Sayın Öymen; bu tip öğretilmiş müfterileri muhatap alarak onlara toplumsal yasallık sağladığınızı görmüyor musunuz?

Rıza Zelyut
Hakimiyeti Milliye
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)