Şahin: "Biz de Cumhuriyet'in çocuklarıyız"


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Cumhuriyet sadece adında Cumhuriyet olan bir siyasi partinin tekelinde falan da değildir. Biz de Cumhuriyet’in çocuklarıyız" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu programının son gününde, İl Özel İdaresi’nde basına kapalı gerçekleştirdiği toplantının ardından Belediye Dügün Salonu’nda yapılan Ak Parti Merkez İlçe Kongresi’ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Şahin, partisini yapısının şeffaf olduğunu söyledi. Türkiye’nin demokratikleşmesindeki en önemli unsurun bu yapı olduğunu belirten Bakan Şahin, şöyle devam etti:

"BİZ DE CUMHURİYET'İN ÇOCUKLARIYIZ"

"20’nci Yüzyıl, Türkiye’nin Cumhuriyet yüzyılı idi. Türkiye, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dünyanın ve insanlığın gidişi istikametinde Cumhuriyet rejimiyle tanıştı ve yine Cumhuriyet rejiminin emsali milletlere göre, devletlere göre çok başarılı bir şekilde benimsedi, kurumsallaştırdı. Ama insanlık başka bir değere doğru gidiyordu. O da Cumhuriyet’in demokratikleşmesiydi. Cumhuriyet yönetimlerin topyekün halk tarafından seçimle belirlenmesiydi. Oldu mu? Oldu. Yaptık mı? Yaptık. Başardık mı? Başardık. Biz Cumhuriyet’i başardık. Şu salonda herkes 1923’ten sonra doğmuş büyümüş Cumhuriyet’in onurlu çocuklarıyız, onurlu yurttaşlarıyız. Cumhuriyet sadece de adında Cumhuriyet olan bir siyasi partinin tekelinde falan da değildir. Biz de Cumhuriyet’in çocuklarıyız. Eğer Cumhuriyet vatanı sevmekse, eğer Cumhuriyet devleti sevmekse, saymaksa, eğer halkı görmek, gözetmekse, milli değerlere sahip çıkmaksa, işte biz Cumhuriyetçiyiz. Devleti seviyoruz, milleti seviyoruz, halkı seviyoruz. Onun ötesinde şu anda Türkiye’yi en hızlı şekilde, en doğru şekilde değiştirmenin ve dönüştürmenin gayreti ve çabası içinde bir partiyiz. Ama Türkiye 20’nci Yüzyıl’daki Cumhuriyet gerçeğini benimsemiş bir ülke ve millet olarak yeni yüzyılda başka bir değerle daha tanışması gerekiyordu. O da neydi? Demokratikleşme"

’AK PARTİ SİYASET OYUNUNU BOZDU’

Birilerinin Ak Parti’yi takip ederek siyaset yaptıklarını dile getiren Bakan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"AK Parti neleri yapıyor, Acaba nerede bir eksiği var, nerede bir hatası var? Acaba 1 tane, 10 tane Ak Parti’linin hatasını bulurum da onun üzerinden siyaset yapabilir miyim? Böyle bir siyaset olmaz, böyle bir hayat olmaz. Komşunun zararı üzerine, komşunun tavuğu ölecek, benimki ona bir tane yaklaşacak. Komşudan bir tane ölsün diye bekliyor. Aradaki fark düşecek. Böyle bir mantık olmaz, böyle bir siyaset olmaz. İşte Türkiye’de yıllardır bu siyaset oyunu yapılmaya çalışıldı. Ama Ak Parti’yle siyasetin bu oyunu bozulda fakat henüz farkında değiller. Ak Parti, Türkiye’nin tek partili dönemini andırıyor. Yani realitede bu" dedi.

Bakan Şahin, kongreden ayrıldıktan Ünye İlçesi’nde yapımı devam eden Devlet Hastanesi inşaatında incelemeler yaptı.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)