Sarıgül: Sağda Başbakan’ı; Sosyal Demokrasi’de de Mustafa Sarıgül’ü aynı kategoride görüyorum

Bölünme anayasası hazırlık sürecinde Kılıçdaroğlu kendi misyonunu tamamlamada son dakikalarını oynarken; Medyada Sarıgül’ü parlatma harekatı tam gaz sürüyor…
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, evinin kapılarını ilk kez HT Pazar’a açmış.Biz bu söyleşiden Sarıgül’ün kim olduğunu ve onun özgörevi hakkında hala uyanamayanlar için bazı ipuçlarını aktarıyoruz, YORUM SİZİN…
“TURGUT ÖZAL’I ÖRNEK ALIYORUM,HASTAYIM RAHMETLİYE”
Politikaya çok genç yaşta atıldınız. Örnek aldığınız siyasetçiler kimler?
Siyasi yaşamımda iki Malatyalı, bir Kayseriliyi örnek alıyorum. O iki Malatyalı’dan biri Turgut Özal. Hastayım rahmetliye. Diğer Malatyalı da Erdal İnönü. Türkiye tarihinde, seçimlerden sonra “Başarılı olamıyorum” deyip koltuğunu bırakan tek lider İnönü. Ötekileri kara toprak ayırdı. Bazıları da hâlâ devam etmek istiyor.
Gelelim Kayseriliye. O da rahmetli mi? Çok şükür Hüsamettin Bey yaşıyor. Hüsamettin Özkan’ın da ahd-ı vefasına, stratejisine, zamanlamasına ve ülkeyi yönetmekteki ustalığına hayranım. Siyasi hayatımın başarısını ona borçluyum.

Görüşüyor musunuz Hüsamettin Bey’le? 10 günde bir biraraya gelerek neler yapmam gerektiği konusunda kendisinden yardım alırım.
Peki ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan? Görüşüyor musunuz? Allah rahmet eylesin, annesinin vefatında hep oradaydım. Tayyip Bey çok çalışkan bir insan. Sağda Başbakan’ı; Sosyal Demokrasi’de de Mustafa Sarıgül’ü aynı kategoride görüyorum.
Çok klasik bir soru ama, ne olacak bu sosyal demokratların hali? Bu konuda da üzgünüm, çünkü 52 yıldır sosyal demokrasi tek başına iktidar olmamış.
Hiç analiz ettiniz mi? Hakkın değerlerini halkın değerleri ile buluşturamıyorlar da ondan. Kılıçdaroğlu’yla bir rüzgâr esmeye başladı. Devam ettirmemiz gerek.
Ama AK Parti’yle CHP arasındaki oy farkı giderek açılıyor. Bugün pek çok kişi Tayyip Erdoğan’a oy veriyorsa, bu Erdoğan’ın değil sosyal demokratların kabahati.
Nasıl korunursunuz nazardan?
Her cuma sabahı dualarımızı yapıyoruz. Bizim için dualar okuyan binlerce yurttaşımız var. Kaç tane Kuran kursu, kilise, sinagog, cemevi yapmışım. Ama öyle birisi vardır ki, bakarsın hakikaten nazarı değer.
Son bir soru. Parti kuruyormuşsunuz diye duydum. Doğru mu?
Yok yahu, yok öyle bir şey. Parti kurmak kolay. Bugün Ankara’da birçok parti var; ancak parti tabelası asmak yeterli olmuyor. Ankara’ya gideceksek, iktidar olmak için gitmeliyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişime destek vermek için parti çalışmalarımızı ertelemiştik. Bu desteğimiz devam ediyor. Önemli olan, sosyal demokratların iktidar olmasıdır. Halkın desteği kimi işaret ediyorsa ona destek vermek lazım. Bizim ne yapacağımıza da halk karar verecek.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)