Sarıgül, 'Solda birlik benim için erken'


Mustafa Sarıgül CHP’nin başına geleceği iddiasına yanıt verdi

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’nin başına geleceği iddiasına ilişkin "Şimdilik bunlar için çok erken. Belediye başkanlığına devam etmek istiyorum" dedi. Sarıgül, CHP’deki huzursuzluk iddialarına ilişkin, "Bir siyasi partide adaletsizlik, dengesizlik varsa kavga çıkar" yorumunu yaptı.

Bir kitap tanıtımı için İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, anketlerde ’En güvenilen siyasi liderler’ arasında ilk sıralarda yer alması ve adının soldaki lider arayışlarında telaffuz edilmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Halkın kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür eden Sarıgül, şöyle konuştu:

"Daha çok erken. Ben şu anda belediye başkanıyım ve görevime devam ediyorum. Hala Şişli ve İstanbul’a yapacağım hizmetler var. Bu hizmetlerime aralıksız olarak devam ediyorum. Bu başarı sadece benim başarım değil. Din, dil, ırk, kültür ve mezhep farkı gözetmeden yaptığınız çalışmalar sizi bir yerlere taşıyor. Ben yıllardan beri dünya insanlığının barışı için çaba gösteriyorum. Bu yaptığım çalışmaların karşılığında, yurttaşlarımız anketlerde bana ve arkadaşlarıma karşı güzel ilgi gösteriyorlar."

BİR PARTİ LİDERE DEĞİL HALKA BAĞLANMALI

CHP’deki olumsuz gelişmeleri de değerlendiren Mustafa Sarıgül, bu partideki gelişmelere değinmesinin doğru olmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Ancak bir siyasi partinin ve Türkiye’deki bütün siyasi partilerin demokratik olmasını diliyorum. Bunun için öncelikle Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nın çıkması lazım. Lidere değil de halka bağlı bir demokrasinin ön planda olması lazım. Bu şu anda sadece CHP’de değil tüm partilerde var. Bir siyasi partide adaletsizlik, dengesizlik varsa kavga çıkar."

Avrupa Birliği’ne (AB) girmek isten Türkiye’de, seçim barajının yüzde 10’un altında olması gerektiğini savunan Sarıgül, "Niye milletvekillerinin atama ve tayinlerini genel merkezler yapıyor da neden partiye kayıtlı üyeler yapmıyor? Türkiye’de niçin dar bölge seçim sistemi yok. Düşüncelerden korkmamak lazım. Böyle olursa bir ülkede demokrasi gelişmez. Partilerde huzurun sağlanması için demokrasinin sağlanması lazım. Demokrasi de genel merkezlere değil, Hakkın gücünü arkasına alan halkın emeğine saygı duyan bir demokrasiyi yıllardan beri savunuyorum" diyerek sözlerini sürdürdü.

ŞİŞLİ OLASI DEPREME HAZIRLANIYOR

Başkan Mustafa Sarıgül, olası İstanbul depremine Şişli olarak nasıl hazırlandıklarının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Depremden sonra gittiğim Van’da olmak bana çok şey öğretti. İstanbul’daki olası deprem ne yazık ki Türkiye’nin yüzde 70’ini ilgilendirir. Şişli ilçesi olarak 28 mahallemiz, 1165 cadde ve sokağımızda, üniversitelerimizle, mimarlar odasıyla, jeologlarla çalışmalarımızı yaptık. Zemin itibariyle Şişli’nin gerçekten Türkiye’nin en sağlam jeolojik altyapısına sağlam bir ilçe olduğu ortaya çıktı. Süratle güçlendirilmesi gereken binaları tarıyoruz. İlçede şu ana kadar 2 bine yakın binanın taramasını yaptık. Önemli olan özellikle okullardır. Okullarda en az 2 bin, 2 bin 500 öğrenci bulunur. Şişli bölgesindeki okulların yüzde 95’ini, 12 derslik depreme dayanıklı olmayan okulları yıkarak, 50 derslikli, Türkiye’nin değil Avrupa’nın en modern ve en dayanıklı okullarını ülkemize kazandırdık."

SARIGÜL´E ROMA´DAN TEŞEKKÜR ÖDÜLÜ

ROMA Belediyesi ile Roma Seçkin ve Tarihi Mağazalar Derneği, tarihi dondurmacı Giolitti’nin Nişantaşı’nda açılmasına katkılarından ve diğer İtalyan markalarına olan desteğinden dolayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e şilt verdi.

Bir kitap tanıtımı için İtalya’nın başkenti Roma’ya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno ile bir araya geldi. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Monik İpekel’in de katıldığı görüşmede, Roma Belediyesi ile Roma Seçkin ve Tarihi Mağazalar Derneği tarafından Sarıgül’e, tarihi Roma armasının bulunduğu bir şilt takdim edildi. Bu şiltin, özellikle 1900 yılında Roma’da ilk mağazasını açan, tarihi İtalyan markası Giolitti’nin İstanbul’daki ikinci mağazası olan Nişantaşı şubesinin açılışındaki katkılarından dolayı Şişli Belediyesi’ne verildiği açıklandı. Derneğin Başkanı Stefano Pizzolato, tarihi bir Roma markasının İstanbul’da da yaşamasına katkı sağladığı için Sarıgül’e teşekkür etti. Giolitti, Roma Belediyesi’nin seçtiği 10 değerli markanın arasında yer alıyor.

ALEMANNO: OLİMPİYATLAR İÇİN YARIŞACAĞIZ

Sarıgül, ezeli rakipler Lazio-Roma derbisini izlemek için muhakkak tekrar Roma’ya geleceğini belirtirken, Başkan Alemanno ise, "Roma da İstanbul da 2020 Olimpiyatlarına aday. Bu konuda sizinle yarışacağız" diyerek güldü. Alemanno daha sonra kendisini İstanbul’a davet eden Sarıgül&e, antik Roma’nın kurucuları olarak sayılan Romulus ve Remus’u emziren bir dişi kurt heykelciğini takdim etti.

İSTANBUL KİTABI ROMA’DA TANITILDI

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, daha sonra Türkiye Piskoposluk Konferansı Sözcüsü Rinaldo Marmara’nın kaleme aldığı ve Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla, Vatikan-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 50’nci yılı nedeniyle bastırılan ’İki Dünyanın Buluşma Noktası: İstanbul’ adlı kitabın tanıtımına katılarak konuşma yaptı. Sarıgül, İstanbul’da yaşamış Latin kökenli halkı tarih sayfalarına kaydeden Rinaldo Marmara’yı kutlayarak, kitabın en ilginç yanının, Türkiye-Vatikan ilişkilerinde önemli adımlar atan Papa 23’üncü Jean ile ilgili bölüm olduğunu belirtti. Toplantıda ayrıca Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof.Dr. Kenan Gürsoy, Kardinal Raffaele Farina ve Vatikan Kütüphanesi Yöneticisi Monsinyor Cesare Pasini de birer konuşma yaptı.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)