Tokmak yazdı:"İktidar, Medya Patronlarını Korkuttu"

Halkın büyük bir bölümüne göre Türkiye’nin en iyi televizyoncusu olan Uğur Dündar, bir süredir işsiz kalmış durumda… Neden?
Türkiye’yi yöneten siyasi irade, medya patronlarını korkuttu da ondan… Hiçbir TV patronu Uğur Dündar‘a iş vermeye cesaret edemiyor.
Türktime Genel Yayın Yönetmeni Ersin Tokgöz’ün Uğur Dündar‘la yaptığı söyleşi bir süredir Türktime Sitesi’nde yayınlanıyor. Ersin Tokgöz, röportajın bir bölümünde soruyor:
“Aydın Doğan’a kırgınlığınızı dile getirdiniz, baskı yüzünden gönderildim, dediniz. Ama yıllardır Aydın Doğan ile çalışıyorsunuz. Patron nasıl ki daha önce tercihini sizinle çalışmaktan yana kullandıysa, şimdi de çalışmak istemiyor olamaz mı?”
Uğur Dündar cevap veriyor:
“Türkiye’de basın özgürlüğü rafa kaldırılmış olmasa haklısınız derdim. Ama öyle mi? Medya, birkaç istisna dışunda blok olarak iktidar yandaşı yapılmadı mı? Gazeteciler cezaevlerinde çürümüyorlar mı? Basın özgürlüğü sıralamasında Afrika’daki bazı kabile devletleri bile bizden iyi durumda değiller mi? Medyada tasfiye planları çarşaf çarşaf yapılmıyor mu? Tutukluluk süreleri cezaya dönüşmedi mi? Bu gerçekler hemen her gün uluslar arası raporlar da dile getirilmiyor mu? Bu durumda tercihten söz edilebilir mi?”
Uğur Dündar’ın başına gelenleri, Türkiye’nin önde gelen iletişim uzmanlarından olan Prof. Haluk Şahin şöyle özetliyor:
“Siyasi irade adına tasfiye planları yapanlar, Uğur Dündar’ı ekranda görmek istemiyor. Bu yüzden el üstünde tutulması gereken Uğur işsiz kalabiliyor. Ülkemiz ne yazık ki bu durumda!”

TOKMAK – SÖZCÜ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)