Türkiye turizm fuarında 1 numaralı ülke

İngiltere’nin başkenti Londra’da, dünyanın en büyük 2’inci turizm fuarı Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market), Londra’daki Exel fual alanında başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma ve Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “Fuarda bir numara ülkeyiz” dedi.

Küresel seyahat sektörü adına katılımcılara tanışma, anlaşma ve iş geliştirme fırsatı tanımayı amaçlayan fuara189 ülkeden 5 binden fazla kişinin katılımcı olarak yer alması bekleniyor. 7-10 Kasım tarihleri arasında sürecek olan fuarda 965 metrekarelik bir alana kurulan Türkiye standı büyük ilgi görüyor.

Kuşadası, Antalya, İzmir, Muğla, Bodrum, Marmaris, Didim, Bursa, İzmir, Aydın ve İstanbul gibi merkezler ile çeşitli oteller ve tur operatörlerinin katıldığı fuarda, standları ziyaret edenlere, tanıtım materyalinin bulunduğu broşür ve CD’lerin yanı sıra kestane şekeri, incir, leblebi ve lokum ikram ediliyor.

“TAŞBASŞI: BİR NUMARALI ÜLKEYİZ”

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma ve Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, “Bu sene fuara en büyük alan olarak katılıyoruz. Bir numaralı ülkeyiz. Bin metrekareye yakın bir alanımız var. Fuarın en büyük alanını biz aldık. 2012 yılı gerek Türkiye gerekse turizm açısından daha iyi geçecek.

Türkiye’ye 2010 yılında, yaklaşık 2 milyon 600 bin ziyaretçi geldiğini belirten Taşbaş, “Bu önemli bir rakam. Ama bu sene gerek İngiltere’de gerekse Avrupa’da bir ekonomik bir kriz var. Bu krizin ilk başladığı yerlerden biri İngiltere. Ama gördüğüm kadarıyla İngiliz Sterlin’i hızlı bir şekilde toparlanmaya başladı. Eğer Sterlin hızlı bir şekilde toparlanırsa bir pazarda, geçmiş yıllarda aldığımız ziyaretçi sayısının daha çok üstüne çıkacağız. Bu öyle görünüyor” diye ifade etti.

KKTC TURİZM BAKANI ÜSTEL, “2012 KKTC İÇİN DAHA İYİ OLACAK”

KKTC Çevre veTurizm Bakanı Ünal Üstel, KKTC standına gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Üstel, elbirliğiyle çalışılması halinde turizmdeki hedeflerin gerçekleştirileceğine işaret ederek, “2012, Kuzey Kıbrıs iin 2011’den daha iyi olacak” dedi.

“Hava yolundaki çeşitliliği daha da ileriye götürmemiz halinde İngiltere piyasasındaki payımızı büyütme hedefine daha kolay ulaşacağız” diye vurgulayan Bakan Üstel, fuar salonunun önündeki KKTV posterleriyle kaplı siyah taksilerde incelemelerde bulundu ve taksicilerle görüştü.

GÜNER: EGE’NİN KAYBI, ALANYA VE ANTALYA BÖLGESİNE YARADI’

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Gülçin Güner, her yıl geneleksel olarak katıldıkları fuar ilgili olarak DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “İngiliz pazarı aslında Alanya bölgesinin 80’li yıllarda çok iyi bir pazarıydı. Aynı oranda büyütemedik Alanya’yı İngiliz pazarında.Fakat Ege’nin kaybı biraz Antalya ve Alanya bölgesine yaradı. Yani oradan biraz profili bu taraf çektik. Ancak amacımız bir destinasyondan başka bir destinasyona çekmek değil. Normal de İngiltere pazarından İspanya’ya, Yunanistan’a giden pazarı bu tarafa çekmek. Onun için biraz çaba veriyoruz” dedi.

“İNTERNET AĞINI GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR”

İngilizler daha çok Alanya bölgesinde apart iki yıldızlı, üç yıldızlı otel gibi giderken, son yıllarda bu ‘herşey dahil’in yayılmasıyla büyük otellere de giriş yapmaya başladıklarını vurgulayan Güner, şöyle ifade etti:

“İngiltere’de internet pazarı yoğunluklu olduğu için yani yüzde 64’ü internet’ten satış, geri kalan acenta, tur operatörü katalog satışı...Biraz internet ağını güçlendirmek gerekiyordu. Bizde ona dikkat ediyoruz. WTM, sadece 2012 değil, bundan sonraki yıllar içinde önemli oluyor.”

Güner, ayrca Kurban Bayramı olmasına rağmen Türkiye’den iyi bir katılım olduğunu ifade etti.

Faurda, iklim değişikliği, sağlık turizmi, havayolu sektörü, rezervasyon sistemleri, kongre turizmi gibi çeşitli alanlarda yaşanan süreçler ve geleceğe bakış açıları değerlendirilecek.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)