'Türkiye'de gizli operasyon'

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Libya'da Kaddafi rejimini deviren muhaliflerle, Suriye'deki Esad karşıtı silahlı güçlerin Türkiye'de görüştüğünü yazdı.

Gazete, "Trablus Askeri Komitesi Başkanı Abdülhakim Belhac'ın İstanbul'da ve Türkiye sınırında, muhalif grup Özgür Suriye Ordusu liderleriyle görüştüğünü", Belhac'la çalışan bir askeri yetkiliye dayandırarak aktardı. Bu askeri yetkilinin ayrıca "Belhac'ı Türkiye'ye görüşmeler yapması için Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil'in gönderdiğini" ifade ettiği bildirildi.

Trablus'tan Ruth Sherlock'un kaleme aldığı haberde, bu "gizli operasyonun", Belhac'ın Trablus havaalanında sahte pasaportla seyahat ettiği için gözaltına alınması ve daha sonra Abdülcelil'in mektubuyla serbest bırakılması sonucu ortaya çıktığı belirtildi.

Görüşmelerin Libya'nın geçiş hükümeti ile Suriyeli muhalifler arasında artan bağların göstergesi olduğunun kaydedildiği haberde, Belhac'ın Libyalıları, Suriyeli muhaliflere askeri eğitim vermesi için bu ülkeye gönderme konusunu görüştüğü bildirildi.

Daily Telegraph, Cumartesi günkü sayısında da Libya'daki yeni yönetimin Esad karşıtı milislere para ve silah yardımı teklif ettiği yönünde bir habere yer verdiğini hatırlattı.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)