Türkiye’nin kara harekatı engelleniyor

Onur Öymen, bu iddiayı ortaya atıp AKP’yi açıklama yapmaya çağırdı: Kenya’nın Somali operasyonuna destek veren ABD, PKK’ya karşı bir harekatı niye engelliyor?
Kamuoyunu aydınlatın
CHP’li eski vekil ve diplomat Onur Öymen, “Kenya’nın Somali’deki sınır ötesi operasyonuna destek veren ABD, Türkiye’yi engelliyor. AKP, bunun nedenlerini açıklamalı” dedi.
Neden susuyorsunuz…
Öymen, “Savunma Bakanı Yılmaz, yabancı bir ajansa ‘Operasyon bitti’ diyor. Barzani, ‘Türk askeri hiç girmedi’ diyor. Somali’yle yakından ilgilenen AKP niye susuyor” diye konuştu.
Barzani’ye cevap yok!
Irak’ın kuzeyindeki sözde devletin reisi Barzani “Topraklarımıza hiçbir Türk askeri girmedi. Bu, sadece medyada yer aldı” demişti. Peşmerge reisinin sözlerine de yalanlama gelmedi.
Türkiye’nin kara harekatı engelleniyor
Irak’ın kuzeyine kara harekatını ABD’nin engellediğini belirten Onur Öymen, AKP iktidarından bunun nedenini açıklamasını istedi.
CHP’li eski milletvekili ve emekli Büyükelçi Onur Öymen, ABD, Kenya’nın Somali’deki sınır ötesi operasyonuna destek verirken, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki PKK’ya karşı kara harekatının engellendiğini belirterek, hükümetin bu konuya bir açıklama getirmesini istedi. Onur Öymen yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yabancı bir haber ajansına Kuzey Irak operasyonunun sona erdiğini söylediğini, Kuzey Irak’taki sözde Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin ise yaptığı açıklamada Türk birliklerinin Kuzey Irak’a hiç girmediğini ileri sürdüğünü anımsatarak, “Hedef ne idi, ne yapıldı” diye sordu.
Resmi açıklama yapılmalı
Onur Öymen, hükümetin resmi bir açıklama yapması gerektiğini ifade ederek, “Biz bunları tartışırken Kenya birlikleri 15 Ekim’de komşu Somali topraklarında faaliyet gösteren şeriatçı Al-Shabab terör örgütüne karşı bir sınır ötesi saldırı düzenledi ve sınırın 35 kilometre içerisine kadar girdi” dedi. ABD’nin Kenya operasyonuna lojistik destek sağladığını açıkladığını belirten Öymen, şunları söyledi: “Operasyona Afrika Birliği Teşkilatı da siyasi destek verdi. Kenya’nın operasyonuna destek verenlerin yıllardan beri Türkiye’nin PKK’ya karşı kara harekatını engellemesinin sebebi nedir? Somali’yle yakından ilgilenen AKP Hükümetinin bu konuda bir açıklamasını duydunuz mu.”
Barzani “Irak’a tek Türk askeri girmedi” demişti
Irak’ın kuzeyindeki sözde Kürt devletinin başı Mesud Barzani, Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile düzenlediği ortak basın toplantısında Kuzey Irak operasyonu için şok bir açıklama yaparak “Irak topraklarına hiçbir Türk askeri girmedi” demişti. Barzanİ’nin bu sözleri, Çukurca’daki hain saldırıda 24 askerimizin şehit edilmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatıldığı açıklanan sınır ötesi operasyonla ilgili soru işaretlerini de gündeme getirmişti.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)