Tutuklu aydınlara destek

CHP milletvekilleri Süheyl Batum, Mahmut Tanal, Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli, Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan, Hasan Atilla Uğur’un eşi Pakize Uğur ve çeşitli dernek ve siyasi partilerden oluşan bir grup, soruşturmalardaki uzun tutukluluk sürelerinin sona erdirilmesi ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması istemiyle yürüyüş yaptı.

Vekiller, “Tutuklu gazetecilerin ve aydınların olduğu bir ülkede anayasa yapılamaz. Kitap fuarlarının açıldığı bir ülkede gazeteci ve aydınları tutuklayamazsınız”dedi.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen grup, çeşitli pankart ve dövizlerle Taksim Meydanı’na yürüyüşe geçti, Burada grup adına açıklamayı okuyan Zileli, Silivri Cezaevi’nde bir tutuklunun daha yaşamını yitirdiğini belirterek “Biz uzun tutukluluk sürelerinin kaldırılmasını ve aydınların serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi. “Demokratikleşmenin olmadığı bir ülkede ise yeni anayasa yapılamaz” diyen Batum da “Herkes hukuksuzluğa ve AKP faşizmine karşı ortak mücadele etmeli”dedi.

‘Delil toplanmadan dava açılmaz’

Mahmut Tanal yeni ceza kanuna göre delil toplanmadan dava açılamayacağını belirtirken Nazlıcan Özkan ise “Babam cezaevine girdiğinde 15 yaşında idim şimdi 19 yaşına giriyorum. Babamın suçsuz olduğu ispatlansa bile bizim hayatımızdan giden 4 yıl ne olacak” diye sordu.

Haberinyeri
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)