Uydu görüntüleri dünyayı şaşkına çevirdi


Google Maps programından erişilen uydu fotoğrafları, Çin'in Gobi Çölü'nde tanımlanamayan dev yapılar ortaya çıkardı.

Aralarında dev metalik şeritler, havaalanı benzeri bir yapı ve 28 kilometre uzunluğunda bir çizgi bulunan yapılar internette büyük bir tartışma başlattı.

Google Maps’te ile ortaya çıkarılan ve bazıları tarafından bir askeri deney olduğu düşünülen metalden yapılmışa benzeyen beyaz şeritler, Gansu eyaletinde, Tibet Platosu’ndan geçen ve Kumtag Çölü’nün batısında kalan Shule Nehri’nin kuzeyinde tespit edildi. Dev yapının yaklaşık 1.6 kilometre uzunluğunda ve 920 metre genişliğinde olduğu tahmin ediliyor.

Yapıların amacı ne

Gansu ve Sincan eyaletlerinin sınırlarında bulunan esrarengiz yapılar, Çin’in uzay programının merkezi ve uyduların fırlatıldığı ateşleme alanlarından yaklaşık 160 km mesafede bulunuyor. Hürriyet Planet'in haberine göre, amaçları kesin olarak bilinmese de, yapıların Çin uyduları için hedefleyici ve konumlayıcı görev yaptığı düşünülüyor.

Uzmanlar, alanların Çin’in füzelerini denemek için kullandığı optik test alanları olduğunu savunurken, bazı komplo teorisyenleri ise metalik şeritlere benzeyen yapıların, ABD'nin başkenti Washington D.C'nin sokaklarına ait genel plana göre hazırlandığını öne sürdü.

Jane’s Defence Weekly dergisine konuşan savunma uzmanı Tim Ripley, Gobi Çölü’nde ortaya çıkarılan yapıların, ABD’nin Nevada Çölü’nde yeraltına kurulu “51’inci Bölge” üssüne benzediğini ifade etti.

Ripley, “Çemberin görüldüğü fotoğraf bir füze test alanına benziyor. Silahın etkisini ölçecek şekilde tasarlanmış. ABD Nevada çölünde bunlara fazlasıyla sahip” dedi.

Komplo teorisyenleri, 51’inci Bölge’nin 1947’de yaşandığı iddia edilen Roswell UFO kazasında elde edilen enkazı ve uzaylıları barındırdığına inanıyor.

Çin’in Baidu internet sitesinde yer alan bir yorumda, “Sanki bu bizim 51’inci Bölge’miz gibi duruyor… Uzaylıların saklandığı bir üs olabilir” ifadesi kullanıldı.

Fotoğraflarda, havaalanına benzeyen bir yapının tıpkı 51’inci Bölge’de olduğu gibi uzun bir piste sahip olduğu görülüyor.

Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)