Van, Soğuk, Ölüm

Van’da artçı şokları süren depremden sonra soğuklar da can almaya başladı. Deprem sonrası ailesi çadır alamayan 6 yaşındaki Deniz Olgun, babasının yaptığı naylon barakada zatürre olup öldü. Deniz, bu kaderi paylaşan 3. isim oldu. Ailesi ise naylon barakada tir tir titremeye devam ediyor.

Depremden kurtuldu soğuğa yenildi
Evleri yıkıldı, babası defalarca başvurdu ancak çadır alamadı. Kendi imkanlarıyla yaptıkları naylon çadırda soğuktan zatürre olan 6 yaşındaki Deniz hayatını kaybetti ve bu kaderi paylaşan 3’üncü kişi oldu.
Van ve çevresinde bir taraftan devam eden artçı depremler, diğer taraftan da soğuk can almaya başladı. Erciş’e bağlı Çelebibağ beldesinde 6 yaşındaki Deniz Olgun, kaldığı naylon çadırda, soğuk havaya daha fazla dayanamadı ve zatürreden hayatını kaybeti. Yakalandığı hastalık nedeniyle üç hastane dolaştırılan Olgun, son nefesini ise Batman’da verdi.

“Çadır vermediler”
Deprem sonrasında soğuk nedeniyle hayatını kaybeden üçüncü çocuk olan 6 yaşındaki Deniz Olgun’un 18 gün kaldığı naylon çadırda soğuk aldığı ortaya çıktı. Baba Enver Olgun, yaşanılan dram minik Deniz’in ölümünü şöyle anlattı:
“Naylonun altındayız, depremden beri. Kaç defa dilekçe verdim, kaç defa gittim bana çadır vermediler. Metre ile naylon aldım ve 12 nüfusuma bir çadır yaptım. Soğuk naylon dinlemiyor. Çocuk zaten özürlüydü, soğuk aldı. Erciş’teki Sahra Hastanesi’ne götürdüm, bu çocuğun yoğun bakımda yatması gerekiyor dediler, bizi Bitlis’e, Bitlis’ten de Batman’a gönderdiler. Çocuğum dün orada öldü, cenazesini Erciş’te defnettim. Depremde amca tarafından akrabalarımı kaybetmiştim bir de çocuğum öldü. Geri kalan 11 nüfus çadırda tir tir titriyoruz. Allah bize yardım etsin.”


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)