Vatandaş yerliyi tercih ediyor

Barem Research, "Made in Turkey" otomobile bakışını ortaya koyan anketi sonuçlandırdı.


Barem Research, vatandaşların "Made in Turkey" otomobile bakış açısını da ortaya koyan bir anketi sonuçlandırdı. Ankete katılanlardan yüzde 70’i yerli otomobili satın alabileceğini belirtti, bu otomobilin benzerleriyle aynı kalitede, ancak daha ucuz fiyatlı olmasını tercih ettiğini bildirdi.
Otomotiv endüstrisinin tüm bileşenlerinin yerli otomobil çalışmaları yaptığı bugünlerde araştırma şirketi Barem Research tüketicinin nabzını tuttu. Tüketicinin yerli otomobil markası ile ilgili beklentilerini yaptığı anketle sorgulayan Barem Research, vatandaşın "Made in Turkey" otomobile bakış açısını da ortaya koydu.

Otomobil satışlarının en yüksek olduğu 6 ilde, ekim ayında gerçekleştirilen ankette, önümüzdeki 3 yıl içinde otomobil satın almayı planlayan 330 kişi ile görüşüldü. Ankete katılanların yüzde 12.5’ini kadınlar oluşturdu, yüzde 44’ü 35-44 yaş grubu, yüzde 35’i 18-34 yaş grubundan oluştu.
Ankete katılanlardan yüzde 70’i yerli otomobili satın alabileceğini söyledi ayrıca, bu otomobilin benzerleriyle aynı kalitede, ancak daha ucuz fiyatlı olması gerektiğini kaydetti. Ankete katılan tüketiciler kaliteli, özellikli ve ekonomik bir otomobili tercih edeceklerine işaret etti. Bu kişilerin yarıya yakın bölümü ise bir yıl içinde otomobil satın almayı planladığını belirtti.

-3 KİŞİDEN İKİSİ YERLİ OTOMOBİL ALACAK-

Ankete katılanların yüzde 58’inin "yerli otomobil" projesinden haberdar olduğu ortaya çıktı. Bu oran cinsiyet ve yaş grupları açısından benzer, ancak iller bazında farklılık gösterdi. Yerli otomobil projesini bilenlerin oranı en yüksek, yüzde 69 ile İstanbul'da oldu. Ankete katılanların yüzde 56’sı yerli markalı otomobilin yalnızca Türkiye’de satılacağını savundu. Komşu ülkelerde de satılır diyenler ise yüzde 26’da kalırken, yüzde 18’lik grup da yerli markalı otomobil tüm dünyaya satılabileceğini belirtti. Üç kişiden ikisi yerli markalı otomobilin fiyatının yabancı benzerlerinden daha ucuz olacağını düşünürken, yüzde 3’lük bir grup ise daha pahalı bir fiyat beklediği ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 53’ü yerli markalı bir otomobilden yabancı benzerleriyle aynı kalite olmasını beklerken, yüzde 58 gibi bir başka grubunda aynı ürün özelliklerinin yer almasını istediği görüldü.

Ayrıca ankette görüşülen her 3 kişiden ikisinin yerli otomobili alabileceğini belirtmesi dikkat çekti.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)