Veli Ağbaba, 'Füze kalkanını Başbakan'ın villasına kurun'


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Kürecik'e kurulacak Füze Kalkanı Projesi'ni eleştirerek, "Bu kalkanı Başbakanın Kısıklı'daki villasına kurun" önerisi getirdi.

CHP'li Ağbaba Füze kalkanıyla ilgili TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İran, Suriye ve Rusya'dan Füze kalkanıyla ilgili Türkiye'nin hedef alınabileceğiyle ilgili açıklamaları hatırlattı.

Son 20 yılın en stratejik anlaşmasının Meclis'te Tanzanya ile imzalanan anlaşma kadar bile konuşulmamasını eleştiren Ağbaba, "AKP'ye bir kez daha çağrı yapıyoruz. Anayasanın 90. 92. Maddelerine aykırı olan bu anlaşmayı mutlaka Meclis'e getirin" çağrısı yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın millet iradesini dilinden düşürmezken, füze kalkanı gibi hayati bir konuyu Meclis'e bile getirmemesini eleştiren Ağbaba şunları söyledi:
"Ey AKP yeriğni yetiyorsa, kendine güveniyorsan, füze kalkanı projesini referanduma götürelim. İsterseniz yüzde 68 oy aldığınız Malatya özelinde, isterseniz yüzde 50 oy aldığınız Türkiye genelinde referanduma gidelim. Malatya'daki insanların sağcısı solcusu, tamamı bu projeye karşıdır. Onun için size başka bir öneri sunuyoruz. Bu kalkanı Başbakan'ın Kısıklı'daki villasına kurun."


ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)