Veysel Eroğlu,"Terör örgütünün son çırpınışları"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kocaeli'de deniz otobüsünün kaçırılmasına ilişkin, ''Bunlar 'Biz de hayatiyetimizi devam ettiriyoruz' manasında bu tür operasyonlara niyet ediyorlar ama boşunadır. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür. Dolayısıyla bunun gereği yapılacaktır'' dedi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Düğün Salonunda düzenlenen AKP İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılan Eroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eroğlu, bir gazetecinin ''Dün akşam Kocaeli'de deniz otobüsünün kaçırıldığını'' anımsatması üzerine, İçişleri Bakanlığının bu konuda çalışma yaptığını söyledi.

Teröristin kimliğinin belirlendiğini, onunla ilgili tahkikatın sürdüğünü ifade eden Eroğlu, ''İçişleri Bakanlığımız açıklama yapacak. Ben de bu sabah öğrendim. Emniyet güçlerine çok teşekkür ediyorum. Hakikaten çok iyi bir operasyonla konuyu kapattılar, 'geçmiş olsun' diyorum'' dedi.

Eroğlu, bir gazetecinin ''Terör eylemleri boyut mu değiştiriyor?'' sorusuna karşılık, şöyle konuştu:
''Terör örgütünün son çırpınışları. Türkiye hakikaten bu terör belasını defetmek, sıfıra indirmek zor ama en azından bunu asgariye indirmek için büyük gayret içinde. Özellikle biliyorsunuz bir strateji değişikliğine gittik. Güneydoğu'daki, Doğu'daki vatandaşlarımızı veya Kürt kökenli vatandaşlarımızı, hukukun üstünlüğünü dikkate alarak, onları koruyarak, PKK'dan ayırmak suretiyle bağrımıza bastık. Biliyorsunuz haklar konusunda, kimlik tanıma konusunda gereğini yaptık. PKK kendisinden bu oyuncaklarının alındığını hissetti. Son zamanlarda da biliyorsunuz gerçekten kapsamlı operasyonlar yapılmaya başlandı.''

''KCK'ya karşı büyük operasyonlar başladı''

Çukurca olayından sonra, ''Artık bıçak kemiğe dayandı'' denilerek Özel Kuvvetlerin, Jandarma Özel Harekat komandolarının yurtiçinde ve kısmen yurtdışında hava destekli büyük bir operasyon yaptığını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:
''Orada, Kazan Vadisi'ne yıllarca girilmiyormuş. Kahraman askerlerimiz oraya girdi. Gerekli temizlikleri yaptı. Şu anda PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya karşı büyük operasyonlar başladı. Bunların, son çırpınışları. Bunlar 'Biz de hayatiyetimizi devam ettiriyoruz' manasında bu tür operasyonlara niyet ediyorlar ama boşunadır. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür. Güçlü bir devletiz, dolayısıyla bunun gereği yapılacaktır. Terörü destekleyen ülkeler var. Bunlardan fevkalade rahatsızız. Türkiye'yi zayıflatmak, muhteşem tırmanışını engellemek için terörü destekliyorlar ama eninde sonunda terör bizden döner onları vurur. Türkiye küresel bir güçtür, büyümeye devam edecektir. Dünyanın 16. büyük ekonomisi olan, güçlü orduya sahip Türkiye, her şeyiyle kudretli bir ülkedir. Dolayısıyla herkes ayağını ona göre denk alsın, tavsiyemiz budur.''

''Artık kaçacak delik arayacaklar''

Eroğlu, teröristleri inlerinde vurmaya devam edeceklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Ama terör belasının sona ermesi için mutlaka bunları destekleyen ülkelerin de desteğini çekmesi gerekir. Bunu da özellikle vurgulamak istiyorum. Bu cephaneler, silahlar, mayınlar, bu patlayıcılar nereden geliyor? Bunları destekleyenler var. Ayrıca, şu anda memnuniyet verici bir husus var, özellikle Kürt kökenli kardeşlerimiz PKK'nın kendileri için büyük bir bela olduğunun farkına vardı. Bunlar kimliğe bakmadan onları da öldürünce, onlar da gerçekten bunu farkettiler. İnşallah irtibat kopunca, dağlara çıkan insanlar önlenince... Ayrıca dağlardan terör örgütü PKK'ya zoraki katılanlardan da kaçış başladı. Liderlerinden de bazıları etkisiz hale getirildi, kısaca öldürüldü. Bunların sayıları falan söylenmiyor ama neticede gerçekten ciddi tedbirler alındı. Ayrıca, terörle mücadele için sadece askeri birlikler, standart birlikler değil, özel eğitilmiş Özel Harekatçı, Özel Kuvvetler, Jandarma Harekat gibi güvenlik güçlerimiz mücadele etmeye başladı. Artık bunlar kaçacak delik arayacaklar.''

''Zulümle bir yere varılmaz, demokratikleşme şarttır''

Bir gazetecinin, ''Bazı köşe yazarları Türk askerinin Suriye'ye ve Kuzey Irak'a sokulmaya çalışıldığı yönünde yorumlar yaptı?'' demesi üzerine Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
''Suriye için Türkiye çok büyük destek vermiştir. Demokratikleşmesi konusunda kendilerine yol göstermiştir, hatta ben şunu ifade edeyim; Başbakanımız ile Asi Dostluk Barajının temelini atmıştık. Oradan Başbakanımız ile biz bakanlar, Halep'e gittik. Orada Sayın Esad ile Başbakanımız baş başa görüşme yaptı, kendisine demokratikleşme, vatandaşların hak ve hukunun korunması konularında tavsiyelerde bulunuldu ama Sayın Esad bu tavsiyeleri tutmadı. Orada maalesef Suriye halkına karşı zulüm devam ediyor. Bunu takip ediyoruz. Ölenler oluyor. Zulümle bir yere varılmaz, demokratikleşme şarttır. Hükümetimiz konuyu takip ediyor, öyle bir durum söz konusu değil.''


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)