Yargıtay üyelerine N.Ç. protestosu

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 86’cı kuruluş yıldönümü etkinliği, öğrencilerin protestosu nedeniyle başlamadan iptal edildi. Öğrencilerin binadan çıkmasının ardından salonun bir üst katında alternatif kutlama yapıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve çok sayıda Yargıtay üyesinin davetli olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 86’ncı kuruluş yıl dönümü etkinliği öncesinde bazı öğrenciler salon dışında protesto gösterisinde bulundu. Bunun üzerine üniversite yetkilileri öğrencilerle görüşerek, slogan atmamaları halinde etkinliğin yapılacağı salona girebileceklerini söyledi. Yapılan görüşmeler sonucunda Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altaç, slogan atılmamayacağı yönünde söz veren öğrencileri içeri aldı. Ancak öğrenciler salona girer girmez ’Polis defol, üniversiteler bizimdir’, ’YÖK polis medya, bu abluka dağıtılacak’ sloganları attı.

’TÜRKİYE’NİN TEMELİNE DİNAMİT KOYUYORSUNUZ’

Okulda sivil polis bulunduğunu söyleyen öğrenciler ile okulun güvenlik göirevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından protestoların kesilmemesi üzerine Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altaç, kürsüye çıkarak öğrencileri sakin olması konusunda uyarmaya çalıştı. Prof. Dr. Altaç şöyle dedi: "Üniversitenin kuruluş yıldönümü gönül isterdi ki, davul- zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlansaydı. Gösterici grup programı karıştırmak için gelmiştir. Siz bu hareketinizle Türkiye’nin temeline dinamit koyuyorsunuz. Bu protestolar eşliğinde bu etkinliği daha fazla uzatmamıza gerek yok."

TECAVÜZ EDİLEN 13 YAŞINDAKİ KIZI HATIRLATTI

Dekanın konuşmasının ardından kürsüye çıkan bir öğrenci ise, "Yargıtay’ın 13 yaşındaki kız çocuğuna çok sayıda kişi tarafından tecavüz edilmesi davasında, kızın kendi rızasıyla ilişkiye girdiği için zanlıların cezasının düşürülmesini onamasını kabul etmiyoruz" diye konuştu. Kürsüye çıkan öğrenci bu nedenle Yargıtay Başkanı ve üyelerinin salonda istemediklerini belirtti. Yapılan açıklamaların ardından katılımcılar ve öğrenciler salonu terk etti.

Okul bahçesine çıkan gösterici grup, daha sonra bahçede bulunan çevik kuvvet ekiplerine taş attı. Okul güvenliği ile kısa süreli arbede yaşandı.

Olayların ardından okul yönetimi etkinliğin yapıldığı salonun bir üst katında alternatif kutlama töreni gerçekleştirdi. Yapılan törenin ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Yargıtay üyeleri güvenlik önlemleri altında fakülteden ayrıldı.

DHA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)