Yeni Bir Facebook Telefonu Geliyor


Facebook telefonu iddiaları bu sefer daha ciddi bir boyuta ulaştı. Facebook'un, HTC ile anlaştığı ve yapımını Facebook'un üstleneceği bir telefon modelinin yolda olduğu ortaya çıktı.

Facebook'un kendi adını taşıyan bir telefon üreteceği uzun zamandır konuşulan bir konuydu. Tam da iddiaların arttığı dönemde HTC, Facebook entegreli telefon modeli Cha Cha'yı tanıtmış ve üzerindeki Facebook tuşuna dikkat çekmişti. Fakat Cha Cha, Facebook'un üretiminde katkı bulunduğu bir telefon değil, sadece Facebook kullanımını kolaylaştıran bir telefondu.

Ancak ortaya çıkan söylentilere göre Facebook bu sefer ciddi bir şekilde Facebook telefonu üzerinde çalışıyor. Yapımını yine HTC'nin üstleneceği telefon Android tabanlı fakat Facebook tarafından özelleştirilmiş bir işletim sistemi kullanacak. Şuan için kod adı Buffy olarak geçen telefonun HTML5 yapısının bulunacağı ve Facebook'daki oyunları, uygulamaları çalıştıracağı söyleniyor.
Bu konuda henüz Facebook tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Sadece anlaşmanın yapıldığı ve netleşmeye başladığı, bu yüzden de içerden birinin böyle bir bilgiyi sızdırdığı tahmin ediliyor. Analistlere göre telefonun çıkış tarihi için yaklaşık 1 sene gibi bir süre beklemek gerekecek.

shiftdelete

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)