Yeni telekulak cihazları geliyor…Dinlenmeyen, izlenmeyen kalmayacak…

Bakanlar Kurulu tarafından alınan, ‘’2012 yılı programının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesine ilişkin kararlar’’ çerçevesinde, istihbarat birimleri teknolojik olarak güçlendirilecek ve yeni telekulak cihazları alınacak.

Programın ‘’Güvenlik hizmetlerinin etkinleştirilmesi’’ bölümüne ‘’İstihbarat birimlerinin teknolojik altyapı ihtiyaçlarının öncelikle karşılanmasına ve birimler arası etkin bir koordinasyon tesisi çalışmalarına devam edilecektir’’ maddesi de konuldu. MİT, Genelkurmay, Jandarma ve Emniyet istihbaratının çalışmalarında, dinleme faaliyetleri ve bu amaçla kullanılan teknolojik alt yapı önemli yer tutuyor.
MOBESE HER YERDE OLACAK
2012’de MOBESE sistemi de yaygınlaştırılacak. Bu yılın Ekim ayı itibarıyla, 79 il ve 35 ilçede MOBESE sistemi bulunuyor, sokak ve caddeler bu sistemle izlenebiliyor. 2 il ve 22 ilçede devam eden çalışmalar da gelecek yıl tamamlanacak.
Kriminal laboratuarlar ile 81 ilde bulunan olay yeri inceleme ve bomba imha birimlerinin teknolojik altyapısı da modernleştirilecek. Halen acil yardım çağrılarının tek bir numara altında toplanmasını amaçlayan ve pilot olarak Antalya ve Isparta’da uygulanan 112 Acil Çağrı Sistemi de yaygınlaştırılacak.
2012’de terörün finansmanı, yasa dışı göç ve iltica hareketleri, insan kaçakçılığı ve ticareti, uyuşturucu kullanımı ve ticareti, organize, mali ve bilişim suçlarlarıyla mücadeleye de önem verilecek.

İlk kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)