Yılmaz, Genelkurmay'a laf düşmez


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili 'Genelkurmay'dan görüş alınıp alınmadığının' sorulması üzerine,"Genelkurmay evet dese ne olacak, hayır dese ne olacak? Son söz milletvekiline, TBMM'ye ait değil midir?" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, bedelli ve dövizli askerlik ile ilgili tasarı görüşülürken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İsmet Yılmaz, tasarıdan elde edilecek gelirin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hesabına yatırılacağını, bunun dışında başka bir yere aktarılmayacağını söyledi.

“Biz başkalarının aldığı ve nereye kullandığı belli olmayan konut edindirme yardımlarını, başkalarının da borcunu ödedik. Paralar bütçe açığı için kullanılmayacak” diyen Yılmaz, tali komisyon olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun “tasarıyı görüşmeme” kararı aldığını kaydetti.

Bakan Yılmaz, “Genelkurmaydan ve ilgili kurumlardan görüş alınıp alınmadığının” sorulması” üzerine, “Genelkurmayın görüşünü mü öğrenmek istiyorsunuz? Genelkurmay evet dese ne olacak, hayır dese ne olacak? Son söz milletvekiline, TBMM'ye ait değil midir? Genelkurmay Başkanı, 'bununla ilgili son nihai kararı TBMM verecektir, bizim hassasiyetlerimiz bellidir' dedi. Bu sözün üzerine daha hangi sözün söylenmesini istersiniz?” diye sordu.

Bazılarının “profesyonel orduya geçelim” dediğini belirten Yılmaz, bunu söyleyenlerin bedelliye karşı çıkmasının çelişki olduğunu söyledi.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)