Bağış'a yumurta yağdı, AKP üniversiteden defol


berBağış'a yumurtalı protesto
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ege Üniversitesi'nde katıldığı bir etkinlikle "yumurtalı protestoya" uğradı. Yumurta bakanın gözüne isabet etti. Sağ yanağında küçük bir noktanın kan topladığı ve hafif şiştiği görülen Bağış protestoyla ilgili olarak, "Zavallı zihniyetlerin maşaları" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ege Üniversitesi'nde heykel açılışı için katıldığı törende protesto edildi. "AKP üniversiteden defol" sloglanlarıyla fırlatılan yumurta, korumaların açtığı şemsiyelere rağmen, Bağış'a isabet etti. Protestoyu düzenleyen Yumurtayı atan öğrenciler A.B. ve E.Ç. gözaltına alınırken, korumaları Bakan'ın etrafında adeta etten duvar ördü. Durumun normale dönmesinin ardından tekrar kürsüye çıkan Bakan Bağış’ın sağ yağında küçük bir noktanın kan topladığı ve hafif şiştiği, paltosunda da yumurta lekeleri olduğu görüldü.

Konuşmasında protestoya tepki göstererek, gençlere kızmadığını onlara acıdığını söyleyen Bakan Bağış şunları söyledi: "Özgün bir sanat eserinin açılışını gerçekletirirken tatsız bir olay yaşadık. Zavallı zihniyetlerin maşaları gencecik zihinler, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanına yumurta atmayı maharet zannettiler. Keşke o yumurtaları beslenmelerinde değerlendirseler, protein ihtiyaçlarını karşılarlar. O saldırıyı gerçekleştiren genç kardeşlerime kızmıyorum, acıyorum. Onları tetikçi gibi kullananların piyonu oldukları için acıyorum. Bu ülkenin kardeşlik dokusunu güçlendirmek için, bu ülkeyi daha çok nasıl kalkındırabiliriz diye düşüneceklerine kendilerini birilerine kullandırıyorlar. Bu nedenle Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş kadar eğitime bütçe ayırdık. Farklılıkları zenginlik olarak görmeye tahammül dahi edemeyen statükonun son temsilcisi zihniyetlerin bu gençliği zehirlemesi hepimizin birlikte düşünmesi gereken bir süreç. AB sürecinde de farklılıklara tahammül edemeyen haddini aşmaya kalkan bir parlamentere münasip bir cevabı verdik. Din, dil, ırk farklılık siyasi görüş gözetmeden tüm insanları sevmek için hizmet aşkıyla dolu bir Başbakan’ın çalışma arkadaşlarıyız. Bu tür olaylar, girişimler bizi hiçbir şekilde bu millete hizmet aşkından alıkoyamaz, daha çok kamçılar."

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)