MEB, Unicef ve AB elbirliğiyle okul öncesi eğitimi güçlendirecek


Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi projesinin toplam 16,86 milyon Euro bütçesiyle dezavantajlı koşullarda yaşayan yüz binlerce çocuk, kaliteli eğitim hakkına sahip olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), UNICEF ve Avrupa Birliği’nin (AB) desteğiyle hayata geçirdiği "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi" projesinin toplam 16,86 milyon Euro bütçesiyle dezavantajlı koşullarda yaşayan yüz binlerce çocuk, kaliteli eğitim hakkına sahip olacak.
MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, özellikle dezavantajlı konumdaki çocukların okul öncesi eğitimden yararlanmasını sağlayarak fırsat eşitliği oluşturmayı ve Türkiye’nin geleceğine sağlam bireyler yetiştirilmesini hedefleyen projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yaptı. Kocabıyık, projenin MEB’in başat projelerinden biri olduğunu, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliklerinin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi projesi, okul öncesi eğitimde hem nicelik, hem de nitelik konusunda ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Bu önemli eğitim basamağının yaygınlaştırılmasında devletin yanı sıra yerel yönetimlere, özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına ve üniversitelere çok önemli sorumluluklar düşüyor. Burada sizlerin aracığıyla tüm çocuklarımızın bu eğitimden yararlanması adına herkesi göreve çağırıyorum."

UNICEF İletişim Bölüm Başkanı Sema Hosta ise çocukların gelişim özelliklerini, bireysel farklılık ve yeteneklerini göz önüne alarak güven aşılayan kaliteli bir okul öncesi eğitim programının çocuklara gelecekte daha başarılı ve yetkin olma imkanı sağlayacağını söyledi. Çocuğa küçük yaşlarda yatırım yapmanın, yatırılan her 1 doların, 17 dolarlık bir geri dönüşü sağladığını aktaran Hotsa, "Bu veriler, Maliye Bakanlığı da dahil diğer bütün ilgili bakanlıklarla iş birliği yapmayı ve çocuklara ve bütün topluma yönelik uzun vadeli bir değişime sebep olacak bu reformu uygulamayı amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı açısından da bu güçlü bir kanıttır" dedi.

Milliyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)