1.630 gün sonra mahkemede...


Emin Şirin, AKP’den milletvekili seçilen, ancak kısa süre sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı en çok eleştiren isimlerden birisiydi. Başlatılan “Ergenekon soruşturması” kapsamında Emin Şirin’de 17 Ağustos 2007 tarihinde gözaltına alındı. Sorgulandı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şirin tam bin 630 gün sonra ilk kez hakkındaki iddialar nedeniyle sorgulanacak.
Emin Şirin, Ankara’da kaldığı otelde gözaltına alındı. İstanbul’daki evinin kapısı ise çilingirle açıldı ve evinde arama yapıldı, bilgisayarına el konuldu. İstanbul –Kasımpaşa PTT’sinden postalanan ihbar mektubunun ekinde, Şirin’in, Ergenekon davası sanıklarından İsmail Yıldız ve Ergün Poyraz’la çekilen fotoğrafları da yer aldı.

İhbar mektubunda, Emin Şirin, “Danıştay saldırısını organize eden beyinlerden birisi” olduğu Ergenekon örgütünün de ele başı olduğu öne sürüldü. Emin Şirin, Başbakan Erdoğan’a 25 Ağustos 2007’de gönderdiği mektupta, kendisine ağır iftiralarda bulunanların yakalanması, bunun için PTT’nin kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti. Ancak, girişimlerinden bir sonuç alamadı.

Milletvekili olduğu dönemde ve katıldığı televizyon programlarında Emniyet içindeki cemaatleşmeyi ve MİT’teki yapılanmayı eleştiren Emin Şirin, bunu televizyon konuşmalarında da sıkça vurguladı.

Tam 1.630 gün sonra
Emin Şirin, tutuksuz yargılanmak üzere sorgusundan sonra serbest bırakılmıştı. Ergenekon davasında, Emin Şirin’e sorgu için tam bin.630 gün sonra sıra geldi. Bugün Silivri’d7e duruşmaya katılacak olan Emin Şirin, mahkeme tarafından sorgulanacak.

Şirin, yine gündemde
Başbakanın eski basın müşaviri Ahmet Takan, Yeniçağ gazetesindeki köşesinde, gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak’ın, o dönem eşi olan Emin Şirin’i bakan yapması için Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek istediğini, ancak Erdoğan’ın işlerinin yoğunluğu gerekçe gösterip görüşmek istemediğini öne sürdü. Takan, bunun üzerine Nazlı Ilıcak’ın bir not yazdığını ve bunu kendisinin Erdoğan’a verdiğini, Erdoğan’ın notu okuduktan sonra, “milletvekili yaptık yetmiyor mu?” diye söylendiğini kaydetti.

SÖZCÜ’nün sorusu üzerine eski AKP milletvekili Emin Şirin, ayrdıldığı eşi Nazlı Ilıcak’ın böyle bir şey yaptığına asla ihtimal vermediğini, böyle bir girişimde bulunmasının da mümkün olamayacağını söyledi. Şirin, böyle bir olayın yaşandığına ilişkin iddiayı da ilk kez duyduğunu belirtti.

Saygı Öztürk
Sözcü

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)