Ağaoğlu sen yaparsan olur!


Doldu taştı mapushane, çeşmesi yandan akmıyor. Tutuklular çeşmesizler. Hızla sürüyor tutuklanmalar, dalga dalga geliyor. Yarın sıra kimde acaba, duygusu egemen. Hiç oralı değil egemen.
Bir sabah uyanıyoruz, eski genelkurmay başkanı tutuklu. Başka bir sabahla günaydınlaşıyoruz; Hurşit Tolon Paşa tutuklu. Eski darbelere nazire sivil bir faşist darbeyle mi karşı karşıyayız?
İktidar derin elem içinde ve fakat bir feraset göstermiyor, üzüntüsünü dile getiriyor. Tutukluluk süresinin uzunluğundan yakınıyor. Kısalt!
Tutuklu milletvekilleri var. Her sahurda kafasına göre kanun hükmünde kararname çıkaran AKP, Silivri’deki milletvekillerinin tutukluluğunu ortadan kaldıracak bir kararname çıkaramaz mı?
Milletvekili Hakan Şükür, hafta sonu tatil günlerinde izinli olduğu için futbol yorumculuğu yapabilir, biçiminde bir kararname çıkarabilir mi? Evet! Gerekirse o bir gece sahurda şak diye çıkar!
Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyorlar. Bu konuda çok ısrarcı olmamalarını öneririm.
-Madem çok istiyorsunuz, sizinkileri kaldıralım! diyebilir iktidar, bir gece ansızın siz dokunulur olursunuz, onlar dokunulmaz kalır!
Ülkede artık olabilemez, diye bir şey yok! Her şey olabilebilir!
Ergenekon ve Balyoz davaları bitecek gibi görünmüyor, Silivri’de eziyet çeken tutukluların tahliyelerine daha çok var. Her gün birileri tutuklanıyor, mapushanede yer kalmadı, itiş kakış bir durumda tutuklular.
Bari onların içinde bulundukları koşulları iyileştirelim, daha uygar, insanca yaşanılabilecek apartman daireleri. Devletin buna parası yoksa, sponsır bulunabilir.
Örneğin Ali Ağaoğlu! İstanbul’a binbir İstanbul katan, İstanbul’un sınırlarını Marmara bölgesine yayan müteşebbis, Silivri’de böyle bir tesise sponsır olur; Silivri Demirkafes Towers Plaza! Ona da bu yakışır.
Ve zaten bunun bir an önce yapılması şarttır. Çünkü anlaşıldığı kadarıyla Ergenekon ve Balyoz davaları daha çok yıllar sürecek. Suçu belirlenmemiş tutuklu insanların büyük bir bölümü orta yaşın üstünde. Bırakın emekli tutukluluklarını huzur içinde geçirsinler.
İktidarın böyle bir vicdan muhasebesi olduğunu sanmıyorum, kimi yerde günâh konusunda hassaslar, Silivri söz konusu olunca günâh hiç akıllarına gelmiyor, günâha girdiklerini bile bile. Yani ki cennet vizesi alamayabilirler. Cehenneme giriş vizesiz.
Yap bir kıyak da; mekanın cennet olsun Ağaoğlu! Sen yaparsan olur!

Ferhan Şensoy
Aydınlık Gazetesi

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)