Ahmet Şık bu davayı kazandı


Genel Yayın Yönetmeni olduğu internet sitesinde ''Odatv davası'' kapsamında tutuklu olan gazeteci Ahmet Şık'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Abdullah Küçükaytekin, 1500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanan şikayetçi Ahmet Şık ve avukatı hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Abdullah Küçükaytekin ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Ahmet Şık, dava konusu haber yayımlandıktan sonra sanığın telefonda kendisine bir yanlışlık olduğunu ve düzelteceğini söylediğini dile getirdi.

Şık, ertesi gün benzer nitelikte bir yazının daha yayımladığını ifade ederek, ''Kasıtlı hareket edilmesi nedeniyle şikayetçi oldum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Şık'ın avukatı Can Atalay da dava konusu haberde müvekkili hakkında pek çok olumsuz sıfat bulunduğunu belirterek, bu nedenle sanığın suç işleme kastı ile hareket ettiğinin ortada olduğunu söyledi.

Davayı karara bağlayan Hakim Metin Özdemir, sanığın yüklenen suçu işlediği sabit olduğundan suçun işleniş biçimi, sanığın şahsi, sosyal ve ekonomik durumu dikkate alınarak 90 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına, yargılama sürecindeki olumlu davranışları indirim sebebi kabul edilerek, cezasının 75 gün karşılığı adli para cezasına indirilmesine karar verdi.

Sanık Abdullah Küçükaytekin'in, ekonomik durumu dikkate alınarak cezasının bir gün karşılığı 20 lira takdir edilerek, 1500 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmeden Hakim Özdemir, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmayışı, suçun işlenmesiyle şikayetçide somut bir zararın bulunmaması, sanığın kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışlarını gözönüne alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

İddianameden

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Abdullah Küçükaytekin'in Genel Yayın Yönetmeni olduğu ''Medyasavar.com'' adlı internet sitesinde 19 Şubat tarihinde yayımlanan ''Vay Ahmet vay. Bu hiç şık olmadı'' başlıklı haberde, Şık'ın terörist bir örgütün militanı gibi tanımlandığı kaydediliyordu.

Haberdeki ifadelerin şikayetçinin şeref, onur ve haysiyetini rencide ettiği, kişiliğini aşağıladığı ve bu şeklide hakaret ettiğinin anlaşıldığı öne sürülen iddianamede, Küçükaytekin'in, TCK'nın ''hakaret'' suçunu düzenleyen 125. maddesinin 1 ve 2. fıkraları uyarınca 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)