AK Parti'li Çelik: Hükümetin net bir eylem planı var


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin Fransa Senatosu Genel Kurulu’nda oylanması öncesi açıklamalarda bulundu.

Tasarının kabul edilmesi halinde hükümetin açık ve netleştirilmiş bir eylem planının olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, "Tasarının sonucuna göre hükümet onu açıklar. Hükümetimiz net bir eylem planı var. Yaptırımlar geçici değil kalıcı olacaktır" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK)Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fransız siyasetçilerin ve hukukçuların 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin kabul edilmesinin değil görüşülmesinin bile Anayasaya aykırı bulduklarını söyleyen Ömer Çelik, şöyle konuştu:

"Eğer bu tasarı kabul edilirse hem Fransız devrimlerinin değerlerine aykırı bir tasarı geçmiş olacak hem de Fransa Anayasası’na aykırı bir görüş kabul edilmiş olacak. Mesele artık Fransa’nın düşünce hürriyetine nasıl yaklaştığı bir mesele haline geliyor. Sarkozy anlaşılıyor ki İçişleri Bakanlığı’ndan beri sürdürdüğü siyasi çizgisini devam ettirior. Fransa’yı bir Bastille Hapishanesi’ne getirmeye çalışıyor. Fransız devriminin başlangıcında devrimcileri Bastille Hapishanesini basarak düşünce suçlulularını serbest bırakmışlardı. Şimdi ise yeniden düşünceye ceza para ve hapis cezası veren bir yasa tasarısı kabul edilmeye çalışılıyor."

Tasarının kabul edilmesi halinde hükümetin açık ve netleştirilmiş bir eylem planının olduğunu vurgulayan Ömer Çelik, "Eylem planının ilk safhası zaten açıklanmıştı. Tasarının sonucuna göre hükümet onu açıklar. Hükümetimiz net bir eylem planı var. Yaptırımlar geçici değil kalıcı olacaktır" dedi.

AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)