AKP, Alevi Çalıştayı ile çelişmiyor mu?


CHP'li Işık'tan Cemevi sorusu

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İzmir ve Mersin'de cemevlerinin elektrik, su, bakım onarım, çöp ve atık giderlerinin, İl Özel İdaresi tarafından karşılanmasına yönelik aldığı kararların İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından yeniden görüşülmesi için geri gönderildiğini belirterek konuyu Meclis'e taşıdı.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Işık, şu sorulara yanıt aradı:
"Hükümetinizin yapmış olduğu Alevi çalıştayları ile İl Genel Meclisi üyelerinizin cemevlerinin giderlerinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanması yönündeki karara ret oyu vermeleri yaptığınız Alevi çalıştaylarıyla çelişmiyor mu?

Partinizin belirli organlarınca İl Genel Meclis üyelerine ret oyu kullanmaları yönünde herhangi bir baskı ya da yönlendirme olmuş mudur?

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın, Meclis'i siyasi karar almakla suçlaması ve Meclisin Danıştay tarafından feshedilebileceği yönündeki, seçilmişleri neredeyse tehdit eden bu açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun ve İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın cemevlerini ibadethane olarak kabul etmeyerek giderlerinin İl Özel İdare bütçesinden karşılanmayacağı kararına katılıyor musunuz? Halk tarafından seçilmiş İl Genel Meclisi üyelerinin aldığı kararları, atanmış valiler tarafından yok saymasını nasıl değerlendiriyorsunuz?"

ANKA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)