AKP, Anıtkabir’i botanik parkına dönüştürecek


MHP lideri Devlet Bahçeli AKP’yi topa tuttu: Türk milletinin içselleştirdiği ne varsa cepheden vurmaya kararlısınız. 19 Mayıs’la başladınız, bundan sonra da Anıtkabir’i parka çevirip İstiklal Marşı’nı susturur ve Andımızı kaldırırsınız!

Milli vicdan hüsranda
İktidarın politikalarını yerden yere vuran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa’ya karşı izlenen tutumu eleştirdi: Hükümetin, Fransa’nın tarihimizi yargılama küstahlığına karşı konuyu yargıya götürecek vekil sayısıyla ilgili çetele hesabı yapması, içine düştüğü zavallılığı ve çaresizliği ibretle gösteriyor. Bu aciz görüntü, milli vicdanı hüsrana uğrattı.

Sıfır komşuya doğru!
Başbakan Erdoğan’ı “uydurma diklenmelerin, temelsiz çıkışların ve mizansen gürlemelerin sahibi” olarak niteleyen Bahçeli, şöyle devam etti: Konu ciddiye binince birdenbire çark etmesi bildik sapma haline gelmiştir. Sıfır sorundan sıfır komşuya doğru giden bu zihniyetin, küresel angajman ve planlar dahilinde ihtilafa düşmediği ülke neredeyse kalmamıştır.

İktidara sert bir uyarı
Hürmüz Boğazı’nın ateş topuna dönüşmesinin an meselesi olduğunu kaydeden Bahçeli, iktidara bir de uyarı gönderdi: İktidarın Türkiye’yi meçhule sürüklediği ve çıkmaza sokmak için küresel güçlerin yanında hizalandığı ortada. Suriye kilidini henüz açamayan BOP, AKP eliyle olmadık senaryolar sahneliyor. MHP, iktidarın Bizans taktiklerine asla izin vermeyecek.

İktidar, her fırsatta planlarını uyguluyor
Bahçeli, hükümetin gündemdeki her konuyu fırsat bilip planlarını devreye soktuğunu belirterek “Sırada Anıtkabir’in botanik bahçesine dönüşmesi var” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anıtkabir’in botanik parkına çevrilmesi, İstiklal Marşı’nın susturulmasının etaplar halinde uygulamaya geçebileceğini” söyledi. Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamayla siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Hükümetin gündemi işgal eden her konuyu fırsat bilerek planlarını anında devreye soktuğunu belirten Bahçeli, etnik kimlik ve 19 Mayıs törenleriyle ilgili açıklamalarla şike konusundaki gelişmeleri eleştirdi. Bundan sonra “Anıtkabir’in botanik parkına çevrilmesi, İstiklal Marşı’nın susturulması, bölücülüğün tetikçileri tarafından önerilen okullardan ‘andımızın’ kaldırılmasının etaplar halinde uygulamaya geçebileceğini” belirten

Bahçeli’nin açıklaması şöyle:
Fesat kesinlikle tutmayacak
“İktidar zihniyeti, Türk milletinin yaşama alanını daraltarak, kazanımlarını eriterek ve bin yıllık kardeşlik hukukuna göz dikerek yeni bir Bizans taktiğinin içine girmiştir. Ne var ki, büyük Türk milletinin kudreti, dikkatlerden kaçan asaleti ve en imkansız zamanlarda mucize yaratan azmi olduğu sürece AKP’nin mayalandırdığı ayrışma ve dağılma fesadı kesinlikle tutmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, yapılan tüm hesapların farkında ve bilincindedir. Bu yüzden üzerinde oynanan oyunların, pişirilen yeni komploların da takipçisidir ve Allah’ın izniyle hepsiyle başa çıkabilecek inanca, heyecana ve dayanıklılığa haizdir. Türk milletinin kardeşliğini çözmeyi, küresel projelerle ayağına çelme takmayı ve hıyanetleriyle Anadolu coğrafyasına ilmek atmayı aklından geçirenler amaçlarına asla ulaşamayacaklar ve dünya gözüyle sevinemeyeceklerdir. Bunun teminatı ise aziz milletimizin desteğini almış ve itimadını kazanmış Milliyetçi Hareket Partisinden başkası değildir ve olmayacaktır.”

Milletimizin bedduası
Bahçeli, Türkiye’nin her bakımdan tartışmaların ortasına itildiğini; içi boşalmadık, aşındırılmadık, sabote edilmedik ve saldırılmadık bir değer bırakılmadığını ifade ederek şunları kaydetti: “Bölücü taleplerin zıvanadan çıkmasına eşlik eden İmralı canisiyle tekrar görüşüldüğü iddiası ve PKK tezlerinin müzakere edildiğine dair kamuoyuna yansıyan bilgiler, Türkiye’nin büyük bir dar boğazın içine çekildiğini göstermiştir. KCK operasyonları sayesinde bölücülükle mücadele edildiği izlenimi veren, fakat el altından PKK ile görüşmek için düğmeye basan hükümetin, şehitlerimizin ve gazilerimizin tüm vebalini üstüne aldığı ve milletimizin bedduasıyla sarsılacağı iyi bilinmelidir.”

İçten ve dıştan husumet kuşatması
Devlet Bahçeli, PKK’nın devlet projesi olduğu tezinin malum mihraklar ve sözcüleri tarafından dillendirilmesi ve servis edilmesi meselesinin de önemli olduğunu ifade ederek, “İmralı canisinin avukatlarıyla ve yakınlarıyla görüşmemesinin, bu minvalde sürdürülen propagandanın ara bir aşaması olarak tayin edildiği izlenimi gittikçe güçlenmektedir. Bu gelişmelerin vatanımızın bir yöresindeki kazılarla birlikte aynı paralelde yürümesi de elbette düşündürücü ve son derece uyarıcı niteliktedir” dedi. Türkiye’nin içten ve dıştan bir husumet kuşatması tarafından çevrelendiğini ve baskı altına alındığını ifade eden Bahçeli, Fransa Senatosu’nun kabul ettiği Ermeni teklifinin, “otoriter ve tahammülsüz zihniyetin ürünü; Batı’nın kurnazlığına açık bir delil olduğunu” söyledi. Hükümetin tavrına da değinen Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın, Türk milletine hakaret eden ve suçlu göstermek için parlamentosunu harekete geçiren yönetim anlayışına karşı; zımnen alttan alan, gerilimi tırmandırmadan çıkış yolu gözleyen teslimiyetçi ve aciz görüntüsü milli vicdanları hüsrana uğratmıştır. Şayet AKP’nin gizli ajandasında, sözde soykırımı tanıma veya bunun için özür dileme gibi bir düşüklüğün varlığı söz konusuysa bilinsin ki bunu aziz milletimiz asla affetmeyecektir” dedi.

Sıfır sorundan sıfır komşuya
MHP lideri Devlet Bahçeli, Irak’ta mezhep düşmanlığı ve karşıtlığının ülkenin birliğini ve bütünlüğünü tehdit edecek noktaya ulaştığını belirterek, “Irak’ın yaşadığı ağır travmanın” Türkiye’ye de yansıyabileceğini öne sürdü. Hürmüz Boğazı’nın ateş topuna dönüşmesinin an meselesi olduğunu savunan Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Meçhule sürüklenme
“Böyle bir zaman diliminde, AKP’nin Türkiye’yi meçhule doğru sürüklediği ve bir çıkmaza sokmak için inatla küresel güçlerin yanında hizalandığı her haliyle ortadadır. Ayrıca sıfır sorundan sıfır komşuya doğru giden bu zihniyetin, küresel angajmanlar ve planlar dahilinde ihtilafa düşmediği, kavga ve hizip içine girmediği ülke neredeyse kalmamıştır.Irak’ın kuzeyinin devletleşmesine göz yuman ya da sessiz duran bir şuursuzluğun, bunun ülkemize misliyle olumsuz sonuçlarının sıçrayacağını bilmesi, değilse bile öngörmesi gerekmektedir. Bu ülkenin yanı sıra Orta Doğu’nun fay hattını oluşturan dört ülkeden birisi olan Suriye ile gerilim ve anlaşmazlıkla yüklü ilişki ağı da zirvededir.”

Mısır ve Libya örneği
Devlet Bahçeli, yazılı açıklamasında komşu ülke Suriye’deki gelişmelere AKP iktidarının aldığı tavrı şu ifadelerle eleştirdi: “Suriye kilidini henüz açamayan BOP’un, AKP eliyle olmadık oyunlar ve senaryolar sahnelediği herkesin bildiği gerçekler arasındadır. AKP hükümetinin özgürleşme ve demokratikleşme olarak övdüğü Arap Baharı dalgası, görüldüğü kadarıyla otoriter hevesleri beslemiş, değişim dinamiklerinin doğal mecrasını tıkamış ve daraltmıştır. Mısır ve Libya örnekleri bunun için iyi bir misal teşkil etmiştir.”

Bahçeli’den kar mesajı
Devlet Bahçeli önceki gün de Twitter üzerinden “kar” mesajı gönderdi. Bahçeli mesajda, karın, bir şal gibi yurdu örtmüş durumda olduğu dile getirdi. Bahçeli, takipçilerine iyi akşamlar diyerek başladığı mesajlarında, şunları yazdı: “Cenab-ı Allah’ın rahmet ve bereketi oluk oluk üzerimize yağıyor. Temizlik ve arınmışlık karla birlikte daha çok varlığını gösteriyor. Yolda kalanlar, darda bırakılanlar, üşüyüp çare arayanlar ve soğuğun bağrında sıcacık düşlerin hayalini kuranlar sürekli aklımda. Herkese kolaylıklar diliyor, yüce Allah’ın yar ve yardımcı olmasını niyaz ediyorum” dedi.

YENİÇAĞ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)