AKP’li vekillere açık çağrı!


Bahçeli, iktidara seslendi: AKP’de bulunan, millet ve vatan sevgisinden asla şüphe duymadığım vatansever milletvekilleri bu rezilliklere daha ne kadar katlanacak?
MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında iktidarın ülkeyi bir meçhule sürüklediğini belirterek, AKP içindeki vatanseverleri göreve çağırdı. Bölücülüğün hızla mesafe aldığına, bu kanserli iklimin ’açılım’adı altında AKP eli ve çabasıyla hazırlandığına dikkat çeken Bahçeli, BOP denen yeni sömürgeciliğe de sert çıktı. İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:
PKK’yı devlet kurdurdu iddiası
Bölücü terör örgütünü Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilendirmeye çalışmak aşağılık bir tertibin işi, işlemi ve ürünüdür.
“Kürdistan”a zımnen onaydır
Peşmerge reisinin Kürdistan’ın kurulması için yürüttüğü kuluçka faaliyetine AKP’nin sessiz kalması, Kürdistan’a zımnen onaydır!
Çanakkale’yi kazacak mısınız?
Çanakkale’yi, Dumlupınar’ı, Sakarya’yı da kazacak mısınız? Kazılarda bulunan her şeyin suçunu devlete yıkmak nifaktır!
AKP, iblisin yolunu takip ediyor
İblisin yolunu takip eden yalnızca BDP değildir. AKP de kendisine bahtiyarlık ve coşku içinde eşlik etmektedir.

Bu rezilliklere daha ne kadar katlanacaksınız
Grup toplantısında AKP ile BDP’yi aynı yolun iki yolcusu olarak tanımlayan MHP lideri Bahçeli, iktidar partisi içindeki vatanseverleri göreve çağırdı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “bugünkü şartlarda etnik temelli bölücülüğün, iktidar partisi eliyle ve desteğiyle kendisinin bile şaşırdığı hızla mesafe aldığını” ifade ederek “AKP içindeki vatan sevgisinden asla şüphe duymadığım vatansever milletvekilleri bu rezilliklere daha ne kadar katlanacaklardır? Hükümetin bu bölücü ve art niyetli üyelerini daha ne kadar taşıyacaklardır” diye sordu.

Karanlık emeller
Farklılık tanımlamalarının körleşmeyi, kemikleşmeyi ve kutuplaşmayı davet edeceğini savunan Bahçeli, konuşmasımda şöyle dedi: “Türk milletinin varlığından rahatsız olan tüm mihraklar bu alandan yayılan fitne ışığında toplanmışlardır. Son yurdumuzda etnik öbeklere ayrılarak birbirimize düşmemizi dileyen kim varsa bu şeytani zihnin etrafında bir araya gelmiştir. AKP ile BDP aynı yolun iki yolcusu, aynı rotanın iki takipçisi, aynı sayfanın iki yüzüdür. AKP ile BDP isim ve kelime farklılığı dışında her şeyiyle örtüşen bir sinsiliktir, karanlık emeldir ve milletimizin hayat hakkını eritmeyi hedefleyen asit siyasetinin iki failidir. AKP ile BDP, aynı yolu değişik kılıkta yürüyen, aynı amacı farklı sözlerle sahiplenen bir vücudun iki ayağıdır. Bu nedenle, Başbakan’ın BDP ile kavgası günü kurtarmaya dönük sanal diklenmedir. Karşılıklı söz düelloları, ithamlar, yüksek perdeden konuşmalar AKP ile BDP arasındaki siyasi ulaşımın gizli şifrelerini barındırmaktadır. AKP ile BDP içtikleri bölücülük iksirinin gereğini gönül rahatlığıyla ve büyük heyecan içinde yapmaktadırlar.”

Türk devletinin dili tektir
TRT Diyarbakır stüdyolarındaki açılış törenine de değinen Bahçeli, “Yaşananlar, siyasi bölücülerin arayıp da bulamadığı gelişmeleri ortaya çıkarmıştır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı olma sıfatını taşıyan bu şahısların, ayrımcılığın dibine batmaları ve bölücülüğün seline kapılarak şuurlarını kaybetmeleri büyük bir talihsizlik olmuştur. Kaldı ki Kürtçe’yi öven, Kürtçe konuşan ve bunu da marifetmiş gibi gösteren bu aymazlığın hoş görülebilecek hiçbir tarafı olmadığı açıktır. Elbette bizim kimsenin ana diline bir itirazımız yoktur. Herkes anasının dilini doğal ve doğru olarak konuşabilecek ve kullanabilecektir. Ancak, Türk milletini temsil eden ve siyasi sorumluluk üstlenmiş bir iktidarın, Türkçe’nin dışında başka bir dilin savunuculuğuna tevessül etmesi tarafımızdan asla kabul edilemeyecek ve görmezden gelinemeyecektir. Bizim için tek ve vazgeçilmez kural vardır, o da Türk devletinin dilinin tek ve bunun da Türkçe olduğudur. Başbakan Erdoğan, medyada köşe tutmuş eski dostlarına tazminat davası açmakla uğraşacağına, bakanlarına odaklanmalı ve gereğini süratle yapmalıdır.”

Ne zaman fark edecektir?
Kabinenin ağlayan üyesinin, Kürtçe’yi kast ederek, ‘Elbette bunu öğrenmemiz, dinlememiz, anlamamız gerekiyor. Çünkü bir lisan, bir insan’ ifadeleri, hakikaten de bir yol ayrımında olduğumuzu açıkça göstermektedir. AKP’nin içinde bulunan, millet ve vatan sevgisinden asla şüphe duymadığım vatansever milletvekilleri bu rezilliklere daha ne kadar katlanacaklardır? Hükümetin bu bölücü ve art niyetli üyelerini daha ne kadar taşıyacaklar, haklarını ne kadar yedireceklerdir? Hükümetin içinde vatanına bağlı, milletine sevdalı bakanlar ne zaman bulunacaktır?” şeklinde konuştu.

Savcılar daha fazla sessiz durmasın
Devlet Bahçeli, konuşmasında savcılara da seslenerek şöyle dedi: ” Cumhuriyet’i savunmakla mükellef savcılar kepazeliklere daha ne kadar sessiz duracaklardır? Sürekli örgüt peşinde koşan hukuk anlayışı, AKP’nin bölücü şahsiyetleriyle BDP’nin kin kusan bereketsizlerini ne zaman fark edecektir? İnanıyorum ki adalet gecikse de Türk milleti, aziz varlığını parçalamayı ve bölmeyi amaçlayan yüzsüzlerin, seviyesizlerin ve vicdansızların yakasından gün gelecek yırtarcasına tutacak ve gerçek adaleti inşallah tesis ettirecektir. Yeminlerini çiğneyen, ayrımcılığın piyonu ve sözcüsü haline gelen adı bakan, ama gerçekte Türk milletine dönüp de bakmayan bu çürümüşlerden, elbette bir gün mutlaka hesap sorulacaktır. Aziz milletimiz bunu da büyük bir gönül rahatlığıyla yapacak ve AKP’yi Allah’ın izniyle siyaset çöplüğüne yollayacaktır.”

“PKK’yı devlet kurdu” diyenler, çıkarın belgenizi
Devlet Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasında İmralı canisinin kankası Kemal Burkay’ın, “PKK’yı devlet kurdu” iddialarına da değindi. Bahçeli şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl, uzun bir süredir kaldığı yurt dışından, AKP tarafından getirilen bölücü emellere sahip bir şahsiyet tarafından, PKK’nın devlet tarafından kurulduğu ithamları ve silahların gömülmesine dair söz ya da yayınlar hep bu konseptin birer parçası olarak karşımızdadır. Hatırı sayılı bir zamandır devrede olan sözde iyi ve masum PKK ile kötü ve kanlı PKK ayrımı yeniden malum çevrelerce ısıtılmaktadır. Bu iddia sahipleri, ellerinde konuyla ilgili belge veya bilgi var da bunu aziz milletimizden saklıyorlarsa, o takdirde yabancıların menfaatini gözeten kiralık zihniyetler olarak anılmaktan yakalarını kurtaramayacaklardır. Devleti PKK ile aynı noktaya getirmek ve bölücü terör örgütünü Türkiye Cumhuriyeti ilişkilendirmeye çalışmak aşağılık bir tertibin ve alçakça yürüyen bir organizasyonun işi, işlemi ve ürünüdür.”

Çanakkale’yi de kazacak mısınız?
MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında Diyarbakır İçkale’deki kazılara da değinerek yapılan suçlamaların zıvanadan çıkmaya başladığını söyledi. Bulunan cesetlerin, faili meçhul cinayetlere kurban gittiğine dönük iddiaların abartılı şekilde arttığını belirten Bahçeli, AKP’nin Meclis’te 326 kişilik bir çoğunluğu bulunduğunu, biran önce bu iddiaları araştırıp açığa çıkarmak zorunda olduğunu söyledi. AKP iktidarı döneminde kazılmadık yer bırakılmadığını, geçmişin yargılanması için her fırsatın değerlendirildiğini belirten Bahçeli şöyle devam etti:

Şehit hakları ne olacak
“AKP anlayışına sormak isterim ki; Bundan sonra Çanakkale’yi de kazmayı aklınızdan geçiriyor musunuz? Dumlupınar’ı, Sakarya’yı da gündeminize alacak mısınız? Malazgirt’e ve Çubuk’a da kazı ekibi gönderecek misiniz? Ermeni çetelerinin katlettiği vatan evlatlarının sere serpe yattığı yerlere de iş makineleri sevk edecek misiniz? Peki, iş buraya geldiğine göre, bu kahramanların haklarını da arayacak mısınız? Yarın mahşer gününde, şehitlerimizin failleriyle girdiğiniz sarmaş dolaş halinizi nasıl anlatacaksınız?”

Dikkatli konuşulsun
Bahçeli, hatalardan ders çıkarılıp hukuk dışı faaliyetlerden sakınılmasını dilediklerini belirterek, “Ancak kazılarda bulunan her şeyin suçunu devlete yıkmak ve siyasi çekişmelere alet etmek; hem rahmete kavuşanların ruhlarına eziyettir hem de aramıza sokulan nifaktır. Bu itibarla herkes konu üstünde konuşurken dikkatli olmalı ve ağızlarından çıkacak sözlerin nerelere ulaşacağını iyi hesap etmelidirler” dedi.

AKP de İblis’in yolunda
Başbakan Erdoğan’ın Zerdüşt diyerek aşağıladığı zihniyetle, hükümet üyelerinin Diyarbakır’da aynı safa girmelerini “AKP’yle BDP arasındaki cepheleşmenin ve karşıtlığın yalnızca bir senaryodan ibaret olduğunu göstermektedir” diye değerlendiren Devlet Bahçeli şöyle dedi: “Görüldüğü kadarıyla, İblis’in yolunu takip eden yalnızca BDP değildir ve AKP’de kendisine bahtiyarlık ve coşku içinde eşlik etmektedir. İkisi de İmralı’ya saygı ile yaklaşmakta ve sayın diye hitap etmektedir. Ana dilde eğitim taleplerine ikisi de sıcak ve meraklıdır. Birisi gizli, diğeri açık olmak üzere İmralı canisinin affı ikisinin de gündemindedir. Milli kimliğe ikisi de hasım ve tahammülsüzdür. İkisi de dağdaki eşkıyaya gençlerimiz diyerek seslenmektedir.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)