Allah, AKP’nin şerrinden korusun


Muhalif belediyelere taarruz emri

MHP ve CHP belediyelerine bitmek bilmez operasyonları “AKP zulmü” diye niteleyen muhalefet çok sert çıktı: Özel yetkili yargıyı “sopa” olarak kullanmaktan vazgeçin. Bu tacizleri bitirin.
Şerrinizden Allah korusun!
İstifa ettirme derdindeler
Muhalefet belediyelerine baskınlar, gözaltılar, tutuklamalar, yüzlerce yıllık hapis cezası istemleri, muhalefetin sabrını taşırdı. MHP’li Toskay, “Bu bir taciz, bıktırma ve tehdit operasyonu... Nasıl istifa ettireceklerinin derdindeler” diyerek tepki gösterdi. “Allah, bunların şerrinden korusun” ifadesini kullanan Toskay, “Kaynaklar onlarda ama iktidarla ilgili bir şey yok!” dedi.
Karalamaya çalışıyorlar!
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu ismi Gökhan Günaydın, AKP’yi sistemli baskı uygulamakla suçlayıp “CHP’nin adını yolsuzlukla yan yana getirmek için çabalıyorlar. Muhalefet belediyelerini çalışamaz hale getirmek istiyorlar ama başaramazlar” derken, Uğur Bayraktutan ise ilginç bir iddiada bulundu: Aytaç Durak AKP’li olsaydı şimdi dışarıda geziyordu!

Allah, AKP’nin şerrinden korusun
MHP’li Toskay, muhalefete ait belediyelere üst üste yapılan baskınlara, “Bu bir taciz, bıktırma ve tehdit. Nasıl istifa ettireceklerinin derdindeler” sözleriyle tepki gösterdi.

Polis baskınları muhalefet belediyelerinin kabusu oldu. Asılsız ihbar mektupları ile düzenlenen operasyonların sonu gözaltı ve tutuklamalarla noktalanmaya başladı. Son olara MHP’li Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hakkında açılan davada 172 yıl hapis cezası istendi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, baskınlara “Tüm melaikeler AKP’den seçilmiş. Bir onlar günahsız” sözleriyle tepki gösterdi. “Allah bütün Türk milletinin çalışan fertlerini bunların şerlerinden korusun” diyen Toskay konu ile ilgili şöyle konuştu:

Bir onlar günahsız!
“CHP’liler yaramazlık yapıyor, MHP’liler de yaramazlık yapıyor. Tüm melaikeler AKP’den seçilmiş. Tüm melaikeler AKP’de toplanmış. Bir onlar günahsız. Bu yaptıkları iş Türkiye’nin sosyolojik yapısına aykırı. Ekonomik kaynakları dağıtan yer iktidar ama bakıyorsunuz iktidarla ilgili hiçbir şey yok. Tüm sorunlar, diğer partilerden seçilmiş belediye başkanlarında onlara göre. Bu bir taciz, bıktırma ve tehdit... Nasıl istifa ettiririz diyorlar, kendi saflarımıza alabilir miyiz ya da muhalefetinkileri nasıl bıktırırız derdindeler.”

Bölücüye sessizler
Muhalif belediyelere yönelik operasyonlara MHP kanadından bir tepki de Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal’dan geldi. Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e dokunamayan iktidarın yargıyı muhalefet belediyelerine karşı “sopa” olarak kullandığını söyledi. Bal, “AKP’nin yarattığı yargı artık Türkiye’nin gündemini belirlemeye başladı. Sürekli olarak AKP’nin yandaşı pozisyonuna düşürülmüş yargı Türkiye’nin gündemini belirleyici nitelikte işler yapıyor” dedi. Baydemir’in ayrı bayrak ayrı millet ve özerklikle ile ilgili yaptığı konuşmaların yargının dikkatinden kaçtığını ifade eden Bal, ihaleler yoluyla terör örgütü PKK’ya para aktarıldığı iddialarına rağmen hakkında hiçbir işlem yapılmamasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Bal, tepkisini şu sözlerle sürdürdü: “İhaleler yoluyla PKK’ya para akıtılırken belediye başkanı görevde kalıyor. Bunun yanında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak başta olmak üzere MHP’li belediyeler yargı bir silah olarak kullanılarak susturulmak isteniyor. Yargı MHP’li belediyeler bir sopa gibi kullanılmak isteniyor.”

“Polis geldikten sonra delil nasıl karartılır”
CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, baskınlarla iktidarın, muhalefet partilerinin adını yolsuzlukla yan yana getirmek için çaba gösterdiğini söyledi. Günaydın şöyle konuştu: “İçişleri Bakanlığı ve onu tamamlayan yargı sistemi Türkiye’de CHP’li belediyeleri çalışamaz hale getirmek, itibarsızlaştırmak ve arkasından da 2014 seçimlerinde bunları CHP’nin elinden almak konusunda sistemli bir baskının sonucudur. Biz bu belediyelerimizin yanındayız. Bu baskıları savuşturup 2014 yılında yerel yönetimlerde CHP’nin iktidarını kurmak için her türlü çalışmanın içerisindeyiz. Pazar günü Adalar Belediyesi’ni bastılar. Orada da memurlara verilen gizli yemek yardımı soruşturuluyor. Bir elektronik posta ihbarı çerçevesinde pazar günü baskın yapıyorlar, pazartesi günü baskın yaparlarsa deliller karartılırmış. Polis geldikten sonra delil nasıl karartılıyor onu da anlamak mümkün değil. Yani İstanbul, İzmir başta olmak üzere Aydın’da CHP’nin güçlü olduğu hem genel seçimlerde, hem yerel seçimlerde CHP’li belediyeleri itibarsızlaştırmak ve CHP’nin adını yolsuzlukla birlikte anmak istiyorlar bunu başaramayacaklar.”

Durak AKP’li olsaydı şimdi dışarıda geziyordu
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, muhalif belediyelere baskınlara şöyle tepki gösterdi: “İktidar özel yetkili mahkemeleri ve özel yetkili savcıları kendi yaptırım aracı olarak kullanıyor. Yolsuzluklar elbette araştırılsın. Yolsuzluk yapanlardan elbette hesap sorulsun. Şimdi siz kalkıp Deniz Feneri gibi arkanızda bir kambur varken, Kayseri Belediyesi’ndeki yolsuzluklar varken, Erzincan’da yolsuzluklar varken bunlarla ilgili olarak soruşturmaları yürüten savcıları görevden alırsanız o zaman sizin yaptığınız soruşturmaların objektifliği konusunda kamuoyunda soru işaretleri devam eder. CHP’li ve MHP’li belediyelerle ilgili olarak yapılan soruşturmaların hukuka aykırı olduğunu soruşturmalara ait elde edilen delillerin yasa dışı yollardan elde edildiği söz konusudur. Örneğin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP’li belediye başkanı olsaydı içeride değil, dışarıda geziyor olacaktı.”

Adalar’a hafta sonu baskını
İhbar üzerine belediyelere yapılan operasyonlarda son adres Adalar Belediyesi oldu. CHP’li Mustafa Farsakoğlu’nun başkan olduğu Adalar Belediyesi’nde yol bakım, onarım, yemek, temizlik ve personel alımında usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin olarak önceki gün düzenlenen operasyonda çok sayıda belgeye el konuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü, ihbarın kendilerine 2 gün önce e-posta yoluyla geldiğini açıkladı. İddialar üzerine Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında pazar sabahı yapılan aramada başta Fen İşleri Müdürlüğü olmak üzere bütün birimlerde arama yapıldı. Yetkililer, aramanın pazar günü yapılmasına ilişkin olarak, “Pazar gününün özellikle seçildiği, pazartesi günü delillerin karartılabileceği düşünülerek, operasyonun yapıldığı” ifade edildi.

Kocaoğlu için 397 yıl hapis istendi
İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla geçen yıl mayıs ayında başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından iddianame geçtiğimiz günlerde İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bulunduğu sanıklar, “ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zimmet, rüşvet, belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanmak” la suçlanıyor. Yaklaşık 400 sayfalık iddianamede Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için karıştığı iddia edilen 33 suçla ilgili 397 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Önce görevden alındı sonra hapse atıldı
29 Mart 2009 Mahalli seçimleri öncesinde AKP’den istifa eden ve MHP adayı olarak girdiği seçimi kazanarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aytaç Durak, 22 ay önce 28 Mart 2010’da, bazı iddilar üzerine savcılık talimatıyla polisin gerçekleştirdiği operasyonun ardından İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı. Yaklaşık bir yıldır süren soruşturmanın sonunda 27 Aralık 2011’de gerçekleşen operasyonda Aytaç Durak, Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı’nın talimatıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

http://sozcuhaber.blogspot.com
Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)