Avrupa'nın En Gözde Gayrimenkul Şehirleri


İngiliz The Daily Telegraph, Avrupa'da gayrimenakul yatırımı yapılabilecek en uygun 20 şehri belirledi.

İstanbul listede dördüncü sırada yer alarak Avrupa'nın birçok ülkersini geride bıraktı.

İşte Avrupa'da gayrimenkul yatırımı yapılabilecek 20 şehir..

Budapeşte, Macaristan

Konut sektörü yatırımlarının getirileri oldukça yüksek ancak satın almalar konusunda kısıtlamalarla karşılaşılıyor ve yüksek kira gelirlerinden vergiler alınıyor.

Üsküp, Makedonya

Yatırım getirilerinin yüksek olduğu bir diğer şehir. Ancak siyasi riskler ve güvenlik anlamında yatırımcıların gözünü korkutuyor.

Amsterdam, Hollanda

Amsterdam’da konut sektörü getirileri orta halli. Ülkenin güçlü ekonomisi ve yüksek kiralardan alınan vergilerin çok da aşırı olmayışı, kenti çekici yapan detaylar. Ancak kira sektöründeki sıkıntılar dikkate alınmalı.

İstanbul, Türkiye

Konut sektörüne yatırım yapmanın maliyeti diğer şehirlere kıyasla çok da yüksek değil. Ülkede ekonomik büyüme oldukça hızlı ancak kira gelirlerinden alınan vergiler yatırımcıların endişesi olarak dikkat çekiyor.

Zagreb, Hırvatistan

Zagreb turistlere kiralanan evler açısından oldukça çekici bir piyasa. Ancak yabancıların mülk sahibi olmasını engelleyen farklı kısıtlamalar ve ülkenin zayıf ekonomisi yatırımcılar için risk olarak görünüyor.

Talinn, Estonya

Ülkede güçlü bir ekonomik büyüme var. Ancak kira gelirlerinden alınan yüksek vergiler, yatırımcılar için handikap olarak kabul ediliyor.

Berlin, Almanya

Avrupa’nın en büyük ekonomisinde konut sektörüne yatırım yapanlar büyük getiriler elde ediyor. Ancak kira gelirlerinden alınan vergiler, yatırımcıların gözünü korkutan bir detay olarak dikkat çekiyor.

Roma, İtalya

Avrupa’nın tarihi merkezi ve turistlere kiralanan evler açısından oldukça güçlü bir piyasa. Avrupa’nın diğer kentlerinde olduğu gibi Roma’da da yüksek kira vergileri önemli detay.

Riga, Letonya

Ülke ekonomisinin güçlü büyüme rakamları yatırımcılar için artı puan. Ülkenin konut sektöründe son yıllarda yaşanan düzenlemeler de ülkedeki mülklerin değerlerinin yeninden hesaplanmasına neden oldu. Ancak mülkiyet konusunda önemli kısıtlamalar var.

Kişinev, Moldova

Konut sektöründe geri dönüş oldukça yüksek yatırımcılar için ancak siyasi riskler, yüksek vergiler, satın alımların nakit olarak yapılması ve Avrupa’nın en fakir ülkelerinden biri olması eksiler olarak dikkat çekiyor.

Varşova, Polonya

Satın alma işlemlerindeki kolaylık ve ekonominin güçlü oluşu dikkat çeken özellikler. Ancak yüksek vergiler Varşova’da da göz korkutuyor.

Bükreş, Romanya

Bükreş’te mülk satın alma işlemlerinin maliyetinin düşük olması önemli bir artı olarak dikkat çekiyor. Ancak kiralama konusunda şehirde mülk sahiplerini destekleyen bir yapı söz konusu.

Bratislava, Slovakya

Kira gelirinden alınan vergiler düşük ya da orta seviyede. Ancak kira gelirinin düşük olması önemli bir eksi.

Ljubljana, Slovenya

Yatırımcılar ülkenin güçlü ekonomisine güvenirken, yüksek vergiler ve mülkiyet konusundaki sıkıntılar önemli riskler olarak dikkat çekiyor.

Viyana, Avusturya

Viyana’da siyasi sistemdeki istikrar, maliyetlerin düşük oluşu yatırımcıları destekliyor. Kiralardan alınan vergiler orta ya da yüksek seviyede.

Brüksel, Belçika

Ülkede mülk kiralama konusunda güçlü bir talep var. Ancak mülk kiralama ve satın alma maliyetleri yüksek. Özellikle de kiracıları bekleyen engellemeler var. Kira gelirlerinden alınan vergiler de yüksek.

Sofya, Bulgaristan

Kira piyasası, mülk sahibini destekler durumda. Mülk yatırımlarından elde edilen gelirler çok yüksek değil. Kira gelirlerinden de yüksek vergilerin alınması dikkat çekici. Ayrıca ülkede yolsuzluk var ve suç işleme oranı oldukça yüksek.

Prag, Çek Cumjuriyeti

Mülk satın alma ve kiralama maliyetleri düşük olsa da vergiler yine dikkat çeken bir sorun ve yabancılar doğrudan mülk satın alamıyor.

Helsinki, Finlandiya

Güçlü ekonomisi yatırımcılar için büyük artı olsa yine vergiler büyük engel olarak gösteriliyor.

Paris, Fransa

Paris’te mülk yatırımlarından yüksek getiriler elde ediliyor. Fransa’nın politika açısından süper bir güç olması da ayrı yatırımcıların önem verdiği bir durum. Ancak diğer Avrupa kentlerinde olduğu gibi vergiler büyük engel olarak gösteriliyor.

Hürriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)