Başbuğ, tutuklanacağını tahmin etmiş


Savcının ifadeye çağırma kararı, emekli Orgeneral İlker Başbuğ’da “tutuklanacağı” düşüncesinin oluşmasına yol açmış. Eşi Sevil hanımdan “her ihtimale karşı uzun tutukluluğa hazır olmasını” isteyen Başbuğ, çantasına ayakkabı, terlik, pijama, eşofman, havlu, çamaşır gibi eşyaların konulmasını istemiş. Başbuğ, her ihtimale karşı çantasına birden fazla kitap da koydurmuş.

Başbuğ tutuklanacağını bile bile adliyeye gitmiş
İnternet Andıcı soruşturmasından tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Genelkurmay eski başkanlarından emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un, tutuklanacağını bile bile sorguya gittiği ortaya çıktı. Hatta çantasını da günler öncesinden hazırlatan Başbuğ, tutukluluk süresinin uzun süreceğini düşünerek yanına birden fazla kitap aldı. Savcının ifadeye çağırma kararı Başbuğ’da “tutuklanacağım” düşüncesinin oluşmasına yol açtı.

Silah arkadaşları arıyor
Eşi Sevil hanıma her ihtimale karşı uzun tutukluluğa hazır olmasını isteyen Başbuğ’un yanına alacağı çantasına ayakkabı, terlik, pijama, eşofman havlu, çamaşır gibi eşyaların konulmasını söyledi.Başbuğ, her ihtimale karşı çantasına birden fazla kitap da koydurdu. Bağbuğ’un tutuklanması silah arkadaşlarını da üzdü. Başta birlikte çalıştığı kuvvet komutanları olmak üzere çok sayıda emekli asker Başbuğ’un Avukatı İlkay Sezer’i arayarak bilgi aldı. Silah arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın da Avukat Sezer’in bürosunu aradığı ve üzüntülerini bildirdiği öğrenildi.

Haberlere kızdı
Başbuğ’un, bazı gazetelerde yer alan, “Başbuğ, ifadesinde dönemin Genelkurmay 2. Başkanı ve davanın tutuklu sanığı Hasan Iğsız’ı suçladı” yönündeki haberlere de kızgın olduğu ortaya çıktı. Bu haberler Başbuğ’un yakınları tarafından yalanlandı. Paşa da çıkan haberlere kızgın olduğunu yakınlarına söyledi.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)