Bir Mehmet Ölmeye Görsün, Adı Hırant Değilse Eğer


"Bizi şehit eden katiller nereden geliyor" diye sormayan bu medya 24 saat adı Hırant davasını anlatıyor şimdilerde, ama adı Mehmet Davası'na sıra gelince ses yok, bu ne alçaklık!

Başı Ermeni olan bir örgütün pusu, baskın, sabotaj ve saldırıları sonucu verdiğimiz şehit sayısı 8.600, son şehitlerimiz bu hesaba dahil değil… Ve şehitlerimizin hepsinin adı da Mehmet, Mehmetçik… Saymayın üçü beşi, hepsinin ölümü de faili meçhul, yani öldüren katillerin kimliği bile belli değil…



Mehmet’in katillerini arayan yok ama yerleri belli, inleri belli… Mehmet’i şehit eden mermiyi arayan yok ama kurşunun parası belli, yeri belli, onu da arayan soran yok… Mehmet zora düştüğünde, can verdiğinde peşinden gitmeyenler de belli ama sorumlular hakkında soruşturma başlatan yok, dava açan yok, Kırmızı Bülten çıkarıp dünyaya duyuran yok…



Mehmet bir insan, bir can ama bu ülkede onun hakkını arayan dernek de yok, çünkü var olan İnsan Hakları Derneği adı Hırant olanların peşinde koşuyor, Mehmet’in değil… Uluslar arası toplum, insan hakları savunucuları, hükümet, yargı hiç biri Mehmet’in ardında yok, çünkü bu canın adı Mehmetçik, Anadolu toprağı, fakir ve sahipsiz…



Koyun bir kenara kanıyla Anadolu’yu sulayan Mehmet’i, bakın şimdi adı Hırant olana…



Şimdi izliyoruz ekranları, tam beş yıl önce bir adı Hırant öldürüldü bu ülkede. Tam beş yıldır Hırant’la yatıyor, Hırant’la kalkıyor bu ülkenin medyası, ama Mehmet’in katillerinden hiç haber yok, haber yapan da yok, neden?



Beş yıl önce bir Hırant öldürüldü bu ülkede ve üstelik katili belli ve üstelik yakalandı, yani cinayeti faili meçhul değil… Katilin yargılanması sürüyor, henüz dava da bitmiş değil… En azından merhumun yakınlarının yüreği rahat, çünkü katili belli ve yargılanıyor… Peki ya Mehmet, Mehmet’in eşi, çocuğu, anası? Mehmet’in katili bile belli değil, kanı yerde kaldı ve hesap soran dahi yok… Çünkü O’nun adı Mehmet!



Şimdi izliyoruz ekranları, Hırant’ın katili ömür boyu hapse mahkûm edildi, davası Yargıtay’a gidiyor, ama Mehmet’in katillerinden ise hiç haber yok, aslında yeri belli ama bu medyadan hiç ses yok, arayan, araştıran yok… Neden? Anladığımız o ki biri Hırant biri Mehmet, herhalde bu yüzden…



İzliyoruz işte hep birlikte, Hırant davasında örgüt varmış ama mahkeme bunu dikkate almamış diyerek sokağa döküldüler ve hepimiz Ermeniyiz diye bağırmaya başladılar, bütün ekranlar da peşlerinde… Hani hukuka saygı? Dava bitmiş değil ki, daha Yargıtay aşaması var, bu acele neden? Bağımsız olduğunu söylediğiniz bu mahkemenin ve hâkimlerin kararlarına bu saygısızlık neden? Ölenin adı Hırant olduğu için midir bu alışageldik ötesi tepki? Peki ya Mehmet, nerede katilleri, Mehmet’in Davası ne olacak, nerede medya? Bunu hiç düşündünüz mü?



Adı Hırant olunca Ermeni müziği ile ana haber bültenini açan medya işte bu medya, ama adı Mehmet olunca can verenin, ekranlarında hiç ses yok… Aynı medya, bu medya, Dağlıca’da Mehmet şehit olurken oyun havaları çalıyordu ekranlarda, tam 12 şehit, bizim şehidimiz, adı Mehmet… Neden aynı kalabalık sokağa dökülüp de protesto etmedi, neden aynı ekranlar ağlamadı?



Aktütün’de Mehmetçik şehit olurken yine bu medya eğlence programlarına ara bile vermedi, tam 23 şehit… Çukurca 24 şehit, Şemdinli 11 şehit, Hangediği şehit, Eruh şehit, Reşadiye şehit, bizim şehidimiz, adı Mehmet… Nerdeydiniz ey ekranlar, ey Hırantlar, Mehmet can verirken siz neredeydiniz?



Bugün Hırant için yeri göğü inleten ve adına ulusal medya denilen bu televizyonlar Mehmet şehit olurken çıkıp sormadı bile, “bizi şehit eden merminin parası nereden gelir” diye, bu ne ikiyüzlülük!



“Bizi şehit eden katiller nereden geliyor” diye sormayan bu medya 24 saat adı Hırant davasını anlatıyor şimdilerde, ama adı Mehmet Davası’na sıra gelince ses yok, bu ne alçaklık!



Hırant Dink’in davasında örgüt yok denildi diye Ermeni müziği ile program açan bu medya, “hepimiz Ermeniyiz” diye çığlık atan bu medya, Mehmetçik şehit olduğunda oyun havaları çalan yine bu medya işi azıttı artık…



Tam otuz yıldır ölüyoruz biz, öldürülüyoruz biz, bu medya görmezden geliyor canlarımızı, neden? Sanırım çünkü adımız Hırant değil, adımız Türk, Mehmet, Mehmetçik, bu yüzden…



Mehmet can verdiğinde, Mehmetçik hapse atıldığında sanki zafer kazanmış gibi tamtam çalanlar, daha yargı süreci bitmemiş bir davayı bahane edip sokağa dökülüyor, veryansın ediyor, çünkü sanırım adı Hırant, Mehmet değil, bu ne riyakârlık!





Hırant Dink’in katili hesap versin, ardında örgüt varsa, o da versin, katillerin hepsi hesap versin, faili meçhul cinayet işleyenler hesap versin, dökül sokağa hak ve adalet aramak için, ama Mehmet’i de unutma! Mehmet’i öldürenler de hesap versin, diyerek sokağa dökül! Hepimiz Mehmet’iz diyerek bağır, pankart aç, ekran ekran yayınla!



Şu düştüğümüz hallere bak ey Allah’ım!

Türkeli’nde bir Türk, Mehmet ölmeye görsün adı Hırant değilse eğer, hele ki adı Mehmet ise eğer, ne arayanı var ne soranı, ne yazanı var ne anlatanı, yazıklar olsun bu medyaya!



Ama unutmayın ki adı Mehmet olmasaydı eğer, siz de olmazdınız alçak ekranlar!



Erdal Sarızeybek

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)