‘Brütüs’ ün bumerangI!..


CHP liderinin iki kurultayda da “tüzük değişikliği” sözü vermesi parti örgütlerini bayağı heyecanlandırmıştı. Ancak o sözlerin üzerinden 2 yıla yakın süre geçmesine rağmen bırakın “parti içi demokrasi”yi Kılıçdaroğlu’nu göreve getirenler bile artık “kıyım”dan yakınıyor!..

CHP liderinin dünkü Sözcü gazetesinde, muhalifleri “Brütüs” olarak nitelemesi ise parti içinde infial yarattı.

Biz, CHP içindeki demokrasi mücadelesini örgütlere bırakalım ve en iyisi arşivlere göz atalım... Çünkü arşivler, sözlerini tartması gereken siyasetçiler için ayna görevi yapıyor!..

Hatta arşivler, sorumsuzca söylenen kimi sözcüklerin bir bumerang gibi sahibini vurduğunu da kanıtlıyor!..

İşte "Brütüs" kronolojisi:

"CHP genel başkanlığına aday olacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, 'arkadan hançerlenme' nitelemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine, şunları kaydetti: 'Böyle bir nitelemeyi doğru bulmuyorum. Siyaset eğer demokratik düzende yapılacaksa, 'arkadan hançerleme', 'Brütüs' benzetmelerinin doğru olduğuna inanmıyorum. İnsanlar düşüncelerini açıklayabilirler."

(18 Mayıs 2010, Milliyet gazetesi)

"CHP demokrasiyi getirmiş bir partidir. Ülkeye demokrasiyi getirdik, parti içi demokrasiyi de getireceğiz. Tüzüğü de değiştirerek bunu yapacağız. Bütün partilere örnek olacağız."

(Kılıçdaroğlu'nun 22 Mayıs 2010'daki kurultay konuşması)

"Seçim meydanlarında Kemal Kılıçdaroğlu, 'Benim adım Kemal, bana güvenebilirsiniz' dedikçe, o koltuğa nasıl oturduğunu hatırlıyorum... Mazisinde, kuvvetli bir 'Brütüs damarı' olan Genel Başkan'a güvenmekte zorlanıyorum."

(Sabah gazetesi, Nazlı Ilıcak, 27 Mayıs 2011)

"Biz bir kitle partisiyiz. Bizim bir ana eksenimiz vardır. Bu, tüzüğümüzün birinci maddesinde yer alır. Dolayısıyla insanlar düşüncelerini, farklı görüşlerini dile getirilebilirler. Bu bir ayrışma sürecini doğurmaz."

(Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Kasım 2011 tarihli gazeteler)

"Parti içi demokrasiyi getireceğim. Bu sözümün arkasındayım. CHP'de tüm demokratik yolları açacağız."

(Kılıçdaroğlu, 18 Aralık 2011'deki kurultay konuşması, Vatan gazetesi)

"Partililerim ve halkım bana sahip çıkıyor! Bu da Brütüsleri kendiliğinden yok ediyor! Sayıları her geçen gün azalıyor! Er geç hepsi yok olup gidecekler!"

(Kılıçdaroğlu, 5 Ocak 2012, Sözcü gazetesi)

Ne kadar ilginç değil mi?.. "Korku imparatorluğunu yıkacağım" diyen bir parti lideri, o koltuğa nasıl oturduğunu unutsa da arşivler unutmuyor!..

CHP'de bugün "tüzük kurultayı" için harekete geçilecekmiş.

Partinin kötü yönetildiğinden yakınan delegeler, Kılıçdaroğlu'nun "parti içi demokrasi" sözünü yerine getirmesi için ellerini uzatmaya hazırlanıyor...

Mehmet Faraç
Aydınlık

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)