Coni’den yeni tahrik


Dünyanın her coğrafyasında kovboy tarzı davranmaya devam eden ABD, Hürmüz Boğazı’na uçakgemisi yolladı.

ABD ile İran arasındaki Hürmüz Boğazı restleşmesi sürüyor. Bir süre önce İran’ın Hürmüz Boğazı’nın kapatma tehdidine karşın tahrik edici hamleler yapan ABD, bu kez de Savunma
Bakanı Leon Panetta’yla yeni bir çıkış yaptı.


Boğazı geçeriz
Panetta, USS Enterprise gemisinde görev yapan bin 700 denizciye seslenerek, geminin Basra Körfezi’ne doğru yola çıktığını ve Hürmüz Boğazı’ndan geçeceğini, asıl görevlerinin bu olduğunu kaydetti. İran’ın tavrı, suları ısıtacak.

Panetta’nın güç gösterisi
Tuğamiral Walter E. Carter eşliğinde, ülkenin en eski uçak gemisi USS Enterprise’da gövde gösterisine soyunan ABD Savunma Bakanı Leon Panetta güvertede yürüdü, askerlere bir konuşma yaptı ve İran’a Hürmüz Boğazı ile ilgili restleşmede kararlılık mesajı gönderdi.

“Uçak gemisi Hürmüz’den geçecek”
ABD ile İran arasındaki Hürmüz Boğazı restleşmesi sürüyor. Bir süre önce İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidine karşın ABD’li yetkililerden yanıtlar gelmeye devam ediyor. Son olarak USS Enterprise adlı gemiyi ziyaret eden Leon Panetta, bu konudaki kararlılığını gösteren bir konuşma yaptı. ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, bütçe baskısına rağmen Amerikan yönetiminin 11 uçak gemisini korumaya kararlı olduğunu söyledi. USS Enterprise gemisinde görev yapan yaklaşık bin 700 denizciye seslenen Leon Panetta, ayrıca geminin Basra Körfezi’ne doğru yola çıktığını ve Hürmüz Boğazı’ndan geçeceğini, asıl görevlerinin bu olduğunu kaydetti. İran yönetimi, dünyanın en önemli petrol geçiş hatlarından olan Hürmüz Boğazı’nı kapatmakla tehdit ederek ABD’ye bölgeye gemilerini göndermemesi uyarısının ardından Panetta’nın bu çıkışının, Körfez’de suların yeniden ısınacağının sinyali olarak değerlendiriliyor. Pentagon’un, bütçe baskısı nedeniyle deniz filosunda sayıyı düşürebileceği yorumları yapılıyordu.

Yeniçağ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)