Denktaş'a veda


Kıbrıs Türk halkı, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'a son görevini yapıyor.

Tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde 13 Ocak Cuma günü hayatını kaybeden Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, bugün düzenlenen devlet töreninin ardından Cumhuriyet Parkı'nda toprağa verilecek.

Denktaşı'ın Naaş Selimiye Camii'nden getiriliyor. Naaş özel hazırlanmış bir musalla taşına konulacak. Öğle namazı ve cenaze namazının ardından, musalla taşında alınacak naaş Top Arabasına konulacak.

Denktaş törenin ardından Cumhuriyet Parkı'na taşınacak.


Cenaze töreni nedeniyle Başkent Lefkoşa'da ve cenaze töreni güzergahlarında tüm önlemler alındı. Lefkoşa Surlariçi saat 14.00'e kadar trafiğe kapatıldı. Başkent Lefkoşa'da yas nedeniyle kapatılan işyerlerine ve caddelere Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın posterleri asıldı.

Denktaş için "Tüm Türk Ulusunun ve Halkımızın Başı Sağolsun. Sizi Asla Unutmayacağız" ve "Seni ve Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşatacağız" yazılı pankartlar açan ve ellerinde KKTC bayrakları ve Denktaş posterleriyle çoluk çocuk, genç yaşlı meydanda toplanan vatandaşlara Lefkoşa Türk Belediyesi de kurduğu çorba çeşmesiyle soğuk havada ikramda bulunuyor.

Ankara Lefkoşa'da

Cenaze törenine Denktaş'ın ailesi ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan İrsen Küçük ve yetkililer, Türkiye'den de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı.

Rauf Denktaş'ın cenaze törenine Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP eski genel başkanları Deniz Baykal, Hikmet Çetin, Altan Öymen de katıldı.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören sırasında Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş'a başsağlığı dileklerini iletti ve açılan taziye defterini imzaladı.

Türkiye'den Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda bakan ve yüzlerce yetkili de Lefkoşa’daki törene katılıyor.

CHP özel uçak kaldırdı

CHP heyeti Lefkoşa’ya özel uçakla gitti. Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki heyette Baykal ve Altan Öymen ile partililer de yer aldı.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)