Fethullah Gülen, İlim Değil, F-ilim Adamı


Aylık bilim, kültür,sanat, siyaset dergisi Bilim ve Gelecek Fethullah Gülen'in bilimselliğini ele aldı. Derginin yayın yönetmeni Ender Helvacıoğlu, Gülen'in bilimdışı olduğunu örneklere dayanarak Birgün Gazetesi'nde şöyle anlattı:

Şimdi gelelim konumuza, yani “hoca”miza… Fethullah Gülen bir “din adamı” olduğunu iddia ediyor; etkili bir tarikatın şefidir. Ama “Gülen Külliyati”ni şöyle kuş bakışı bir gözden geçirdiğimizde, bırakın bilim adamlığını, din adamlığı ile bile açıklanamayacak düşüncelerle karşılaşıyoruz. Fethullah Hoca’da (büyüsel-dinsel) ne ararsan vardır. İşte bazi örnekler:

- Fethullah Hoca, esas olarak Batili sosyetenin mistik bir eğlence aracı olan ve hokkabaz numaralarından ibaret olduğu defalarca kanıtlanmış ruh çağırma olayına ciddi ciddi inanıyor, dostlarının bu konudaki “deneyimlerini” aktarıyor, hatta bu seanslara hangi ruhların icabet edebileceğine dair analizlerde bulunuyor ve ruh çağırmayı düşüncelerinin bir delili olarak görüyor.

- Hoca, rüyaların gaipten haber verdiğine inanıyor ve bu konuda kendi “deneyimlerinden” de söz ediyor. Hatta Said-i Nursi de “seçilmiş kişi” olduğunu bir rüya sonucu öğrenmiş!

- Hoca, psikokineziyi düşüncelerinin en büyük delillerinden biri olarak görüyor. Tescilli bir şarlatan olduğu ortaya çikan çatal-bıçak bükücüsü Uri Geller, eşyaları hareket ettiren medyumlar vb, Hoca’nin şahitleri arasında.

- Hoca’ya göre paranoya, şizofreni gibi psikiyatrik bozuklukların nedeni habis ruhlar ve cinler. Tedavi ise dua etmekte.

- Hoca, muskaların koruyucu ve iyileştirici gücüne inanıyor. Hatta psikiyatrik bir sorunu olan teyzesi bu yolla iyileşmiş!

- Hoca, öte dünyaya gidip gelenlerin anlatılarını düşüncelerinin kanıtı olarak sunuyor.

- Ellerini dokundurarak, hatta buna bile tenezzül etmeyip sadece hastanın fotoğrafına bakarak her türlü hastalığı iyileştirdiğini iddia eden şarlatanlar Fethullah Hoca’nin şahitleri arasında.

- Hoca, ilim adamlarından çok, ruhlar dünyasıyla iletişime geçen medyumlara güveniyor.

- Telestezi, gelecekten haber verme, radyestezi vb., madde ötesi alemin gerçeklerini ortaya çıkaran “bilim dallari”dir Hoca’ya göre.

- Hoca, “ermiş” kişilerin burunları ile duyabildiklerini, topukları ile koklayabildiklerini, parmakları ile görebildiklerini iddia ediyor; birer telestezi örnekleri olarak. Hatta Mevlâna mikropları ve ne yediklerini bile görebiliyormuş!

- Medyanın gözde konularından olan fotoğraflarda boy gösteren ruhlar da Hoca’yi çok etkilemiş; ruh fotoğrafçılığı şarlatanlığını madde ötesi alemin delili sayıyor.

- Hoca’ya göre bir kişi ayni anda yirmi ayrı yerde gözükebilir! Ruhen terakki etmiş insanlarda bu duruma çok sik rastlanırmış. Örneğin Nakşi şeyhlerinden Aziz Efendi hem Havran’da hem de Edremit’te ayni anda görülmüş. Said-i Nursi de cezaevinde yatarken ayni anda camide namaz kılarmış.

-Hocamız, arpa-buğday gibi bitkilerin başaklarının da şuurlu olduklarını düşünüyor. Çünkü yaptıkları hareketler (başını topraktan çıkarıyor, etrafına bakıyor, durum uygunsa fırlıyor!) o kadar akıllıcaymış ki, bir şuur olmadan bunun izahi mümkün değilmiş.

- Fethullah Hoca’ya göre cinler birçok işte istihdam edilebilirmiş. Örneğin gizli haberleşmelerde cinler rizikosuz biçimde kullanılabilirmiş

(İşte şimdi anlaşıldı telefonlar nasıl dinleniyor, bel altı kasetler nasıl çekiliyor!). Cinleri etkin kullanmanın yolunu bulan devlet, geleceğin süper devleti olacakmış!

- Hoca’ya göre melekler, soğan, sarımsak, sigara, pırasa, köpek, resim, heykel, çan, çıngırak gibi şeylerden hiç haz etmezlermiş.

- Hoca’ya göre büyü bir gerçekmiş, ama maddeci bilim insanları bunu anlayamazmış.

- Hoca’ya göre el ve yüz falı da bir gerçekmiş. Allah cismaniyetimize bazı işaretler yerleştirirmiş.

- Hoca yogilerle fakirlere büyük değer biçiyor. Bunlar “çok rahatlıkla bir treni durdurur, ellerinin bir işaretiyle kendilerinden çok uzakta olan bir insani yatırır-kaldırır, havada uçurur ve daha nice harikulade haller gösterirler”miş.

- Hoca 270 milyon yıllık insan iskeletlerinden, 120 milyon yillik maymun iskeletlerinden söz ediyor. Şimdi bittin Evrim Kurami!

- Hoca’ya göre, erkeklerin birçok noktalarda kadına karşı üstünlüğü vardır. Kadın dövmek, onu terbiye etmenin usul ve metodunun bir parçasıdır.

“Böyle bir dövme, müspet tesir icra ederek o kadını yola getirecekse, İslâm dini niçin böyle bir çarenin önünü tikasin”miş?

- Hoca’ya göre kesilen kurbanın çırpınması duyduğu hazdanmış! Aslında koyunlar kesilmek için birbirleriyle yarışırlarmış!

Ve daha neler neler… Görüyor musunuz değerli okurlar, nelerle uğraşıyoruz? Görüyor musunuz, “Hayatta en hakiki yol gösterici bilimdir, fendir” diyerek yola çıkan Türkiye’yi bugün hangi kafalar yönetiyor? Üniversitelerin, yargının, emniyetin, medyanın başında kimler vardır? F-tipi kolejlerde, dershanelerde çocuklarımıza neler öğretiliyor?

Odatv
Tags

Yorum Gönder

18Yorumlar
  1. Hakaret içeren yorumlara izin verilmemektedir.

    YanıtlaSil
  2. bunların hiç birine inanmıyorum mantığını kullanabilen kimseninde inanacağını sanmıyorum

    YanıtlaSil
  3. bu adama inanıyorlar inanamıyorum eğitimi yalan üzerine bunun

    YanıtlaSil
  4. çok komik bir haber bu yazdıklarınıza kimse inanmaz bee:):):):):):)

    YanıtlaSil
  5. Secmece bunlar secmece.

    Bu orneklerin cogu, belki de hepsi "varligin metafizik boyutu" kitabindan. bilim ne zamandan beri metafizik uzerine biseyler soyler oldu. gayba, metafizige iman etmiyoruz desenize kardesim acik acik.

    YanıtlaSil
  6. geçen bir vidyosunda kuranı yetim demişti onu müslüman olmayanlar kuran`ın babasımı öldü diyorlardı orda demek istediği kuranı ayak altına alıp eziyorlar islam dinine saygısızlık yapıyorlar ama kimse kurana sahip çıkmıyor kuranda yetim kalıyor ama onun sahibi allah var diyor. islam dinini iyi öğrenmeden bu yanlıştır demeyiniz gözlerinizi açıp gerçekleri hakikat dini görün ki kurtuluşa eresiniz.

    YanıtlaSil
  7. ruh çağırma olayında kötü kişilerin falcıların büyücülerin kullandığı ve kuranda gerçek oldu bildirilen bir olaydır ayetlerde diyorki bu tür kötülüklerden korunmak için nas,yasin,felak surelerini ayetel kürsi duasının okunmasıyla allah kötü ruh cin ve şeytanların şerrinden insanları korur hiç kimse başkaları hakkında kötü yorum yapmamalıdır insanın dış görünüşü yaptıkları kötü birisiymiş gibi görünür ama o kişinin belkide allah katında yeri vardır o nu kimse bilemez birilerinin günahını alacamıza acaba ben nasıl biriyim demeli.

    YanıtlaSil
  8. hocaya diyeceksinki bunları neye dayandırarak söylüyorsun bi dayanağı varmı diyeceksin

    YanıtlaSil
  9. o zaman bir hoca tavsiye edin de onu dinleyelim gerci sizin islamla bir
    alakaniz yok siz islamin yerine bilimi gecirmissiniz bu konuda bize yardimci olamazsiniz bakalim ahirette o bilim sizi kurtaracak mi benim bilim karsiti oldugum anlasilmasin islamin icinde zaten bilim vardir ve bilimsel calismalar allah in yarattigi seylerle olur bunu anlayamadiniz mi hala ve hala islami yasamiyor musunuz. Yoksa olmeyeceginizi mi saniyor sunuz hayir yaniliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  10. bir üstteki yorum kadar saçma yorum görmedim daha ne yapacağını bilmiyor kalkıyor ders veriyor :)

    islamı kurandan öğreneceğiz bir yobazdan değil

    YanıtlaSil
  11. Bu ve bunun gibi şarlatanlara değil,bunlara inanan onların peşinde giden ahmaklara acıyorum...Allah bize Kur'anı göndermiş ve okuyun demiş.Bu gerizekalı tiplerin söylediklerinin kitabımızla alakası yok.Bunu birde başbakanımız bitsin bu hasret deyip ülkemze çağırıyor...

    YanıtlaSil
  12. yeryüzünde abd kadar müslüman kanı dökmüş başka bir ülke varmıdır.üstelik de hiç bir haklı gerekçesi yokken. buna rağmen böyle müslüman kanıyla beslenen
    bir ülkeden beslenmek ancak f tipi insanlara mahsustur.

    YanıtlaSil
  13. sizin uydurduklarınız size.bizim inandıklarımız bize.

    sizin dininiz size.bizim dinimiz bizeç

    fethullah hocanın allah dedikten sonra

    muhammet dedikten sonraki halini gördünüzmü nasılda hasretle bekliyor kavuşacağı günü.

    siz neyin hasretiyle yanıp tutuştunuzda hocaya laf söylebiliyorsunuz.

    siz önce kendinizle yüzleşin.sizin madde,madde deyip durmadınızdan başka bildiğiniz bir şey yok ki.

    allah bilir neye inandığınızıda bilmiyorsunuzdur

    kaldıki hem manevi hemde uğrevi konulara saygı duyup inanacaksınız.

    size sorsalar dünya boşlukta duruyor.bunu kim tutuyor diye hiç düşünmezsinizde.

    o na da bir cevap bulursunuz.yer çekim kuvvveti var dersiniz.

    o nu da geçiyorum herşeye bir cevabınız olduğu gibi bunada olsun ya

    hadi uzayda dünya durabilir orda hava basıncı vs.vs var der bişey bulursunuz.

    siz muallak taşının havada nasıl kaldığına da bir cevap bulursunuz.

    hocaya neden iftira edip durursunuz.o insanlığın faydasına olmayan bir şey söylediğini gördünüz mü ?

    hem siz neden inkar etme tarafında kalmakta israr ediyosunuz.

    bikere kelime-i şehadet getirdikten sonra allaha ve islama aykırı olan bir işi,düşünürsenin onu savunursanız kuran a ,peygamberimize,peygamberlere en büyük iftira ve küfür de Allah a oluyor.

    siz ne allah olabilirsiniz,ne bir peygamber,ne de başka bir derece siz olsanız olsanız

    dine,insanlığın yararına bir kimse gördünüzmü inandığınız o muhalefet etme,inkar etme duygunuz hasede,kine,ayrımcılık yapmaya dönüşür.

    siz hiç mahsur kaldığınız bir anda yardıma ihtiyacınız olduğu anda inandığınız şeye sarılırsınız o anda ne diyosunuz acaba

    şıkları sayayım.yetiş mustafa kemal atatürk

    yetiş papa jan paul

    yetiş zekariya hoca

    ya da yetiş çevik 1 mi diyorsunuz ?

    allah aşkına neye inanıyorsanız inanında bize göre kutsal sayılan varlıklara iftira atıp durmayın.

    varsa içinizde ,etrafınızda çözümlenmeyi bekleyen bir dert.

    kullarından değil.önce allah tan dileyin.dua edin

    yani allah ın oğlu var deyip kızına da yardım dilenin nasıl olsa bu sizin inancınız.küfür de olduğunuzu biz söylemiyoruz.KURAN I KERİM SÖYLÜYOR YANİ.ALLAH CC AYETLERİNDE BİLDİRİYOR.

    lütfen sizin inandığınız bir değer olmayan kişiler hakkında yorum yaparken dikkatli konuşun.öyle kulaktan dolma şeyler söyleyip te kendinize düşman kazandırmayın.

    o yüzden allaha hasret le kavuşmak insana böyle büyüy dü,cin di ruh tu gibi iftiralar atmayın.

    gayıb vardır inanmak zorunda değilsiniz.kuran da ve hadislerde anlatılan herşeye iman ederiz.

    hocalarımız yani fethullah hoca da dahil kuran ve sünnet in dışın da hangi söz ve fiilde bulunursalar imanlarına leke sürerler ta ki:hatalarını anlayıp kuran a ve sünnete doğruya dönene kadar.

    çok fazla da kendinizi inandığınız şeylere kaptırıp imtihan alemindeki asli görevlerinizden kopmayın.

    hocamız kendini müminlere,dine hizmetten kesilmemek için hayatını vakf etmiştir.

    sizin düşündüğünüz her ne ise kimseyi ona zorlayamazsınız.

    yani hiç bişeyde zorlama yoktur.

    saygılar diliyorum.allah siznle beraber olsun.

    YanıtlaSil
  14. ben 49 yaşındayım bir sohbet konuşmasında şöyle dedim kuran'ı kerim ve hadisler ortadayken tarikatlar nedir dedim,büyü denilen bu silahla uğraşamadım,su içirmek,sigara ,sizden ödünc para ve herhangi bir eşya almak,işinize,ekmeğinize zarar vermek,başıma gelmez dediğiniz felaketlerle karşılaşmanız an meselesi esnafsanız zaman gazetesine abone olmayında bir görün,ALLAH MUHAMMEDİN ÜMMETİNİ KORUSUN.

    YanıtlaSil
  15. meyve veren ağacı taşlamak ancak bizim insanımızda görülür zaten. bir konuşmanın için sadece işinize gelenleri seçerek bir insanı karalamak için o kadar uğraşıyorsunuzki yazık size ... siz aya çıktınızda müslümanlarmı size engel oldu .. hanginiz bilim adamı oldunuzda neler ürettiniz . yabancı kaynakları türkçeye çevirerek bilim adamı oldunuz öylemi. yazıklar olsun size ( gerçekten bilim adamlarımız var tabiki onlar alınmasın lutfen ). allah sonumuzu hayırlı kılsın inşallah

    YanıtlaSil
  16. Bu gibi adamlar şartlatanın önde gidenidir.
    Madem bir din adamına ihtiyaç duyuyorsunuz ülkemizde bir sürü. Amerikalı hocaya tapmakta neyin nesi anlamadım.

    Bu neye inanmaktır. Kim bu kadar insanı nasıl kandırıyor. Bu adamda diğerlerinde olmayan uçma özelliği mi var. Yoksa ABD'de yaşaması mı mükkemmel olan nedir? Bilen varsa bir açıklasın.

    YanıtlaSil
  17. Parapsikolojiye,telekineziye,büyüye vs.sahte sözünü kullanmanız fethullah gülenin değil,sizin komik bir insan topluluğu olduğunuzu gösteriyor.Varlıkları kanıtlanmış olan bilimlere sahte bilimler adını vermek hangi aklın ürünüdür?Bu tür bilimlere sahte bilimler dediğinizi görünce öyle bir güldüm ki;Allah da sizi güldürsün diyeceğim ama bu kafayla devam ederseniz ölene kadar güleceğinizi pek sanmıyorum.Parapsikoloji ispatlanmış ve bilim dünyasında saygın bir yer edinmiş bir bilimdir.Bunun alt dalları olan telepati,telekinezi vs.hep ispat edilmiştir.İnternette ufak bir araştırma yaparak bunu görebilirdiniz.İngo Swan'dan tut,Peder Harkos'a kadar birçok delili var.Size birsürü link verirdim ama uğraşmayacağım.Siz ahraz değilsiniz,araştırabilir ve gerçekleri görebilirsiniz.Ama ispat edilmiş bir bilim dalı olan parapsikolojiye;dünyada çeşitli akademileri olan,kürsüsü bulunan,ders olarak okutulan,istihbarat alanında başarıyla kullanılmakta olan(bkz.ABD ve Rusya),başarılı deneylerle bilim dünyasındaki yerini sağlamlaştıran vs.bir bilim dalına sahte bilim demek fethullah güleni değil,sizi komik duruma düşürüyor.Bir parapsikoloji sitesine üye olup oradaki çalışma ve eğitimlere katılmak da mı aklınıza gelmedi?:):)
    Büyünün gerçek olduğuna değinmeye bile gerek yok.Tek bir örnekle açıklayayım:Büyü gerçek olmasa başarıya ulaşmazdı.Karı ile kocayı ayıracak büyüler yapılıyor ve bunlar başarıya ulaşıyor.Ki;başarıya ulaştıkları sürekli olarak kanıtlanmakta ve başarıya ulaşmış büyülerin dualarla bozulması ve arası açılan eşlerin tekrar eski iyi anlaştıkları günlere geri dönmeleri de duanın gücünü kanıtlamakta.
    Cinlerin istihbaratta kullanıldığına en güzel delil Hakan Yılmaz Çebi'nin Metafizik İstihbarat adlı kitabıdır.Orada Pentagon'un cinlerden nasıl yararlandığı vb.bilgiler çok güzel açıklanıyor ama fark yapmaz,çünkü siz varlığına inanmıyorsunuz.O yüzden parmaklarımı yormayacağım.Geçiyorum.
    Ruh çağırma konusunda şunu söyleyebilirim:Bir parapsikoloji sitesine üye olun ve oradaki varlık çağırma eğitimlerine katılın.Tabi sıkıyorsa:):)Gerçek olmayan birşeyin eğitimi olmaz,öyle değil mi?:)
    Duaların iyileştirici gücü kanıtlanmıştır.Sizin bunu saçmalıklar listesine dahil etmeniz çok komik.Arkadaş,alternatif tıp diye birşeyin varlığına da mı inanmıyorsunuz?Allah bilir,siz çigong,yoga,reiki gibi mucizevi iyileşme sağlayan ve bunlar günümüzde kanıtlanmış olan,üzerlerine doktora tezleri vs.yapılan öğretilere de inanmıyorsunuzdur ki;zaten yogileri saçmalıklar listesine dahil etmeniz bunu gösteriyor.Yogilerin bugün kuantum fiziğinin bildirdiği bütün tezleri 5.000 yıl önceden nasıl bilebildiklerine cevap bulamazken ya da soğuk bir ortamda yogilerin meditasyonla vücutlarını nasıl sımsıcak tutabildiklerini vb.gibi eylemleri açıklayamazken yogileri tutup saçmalıklar listesine eklemeniz çok komik:):)
    Medyumlara hiç değinmeyeceğim.Medyumların varlığına delil olarak İngo Swan,Nostradamus vs.gibilerini gösterebiliriz.Bu kadar açık ve net bir delil önünüzde dururken tutup medyumları saçmalıklar listesine eklemeniz saçmalıklar listesine eklenebilecek bir olay.Uzun lafın kısası;tamamen gerçek olan ve varlıkları ispatlanmış olan ilimlere saçmalık,sahtekarlık vs.deyip işin içinden çıkmanız son derece komik bir durum olmuş.Bu kadar kanıtlanmış olan ilimler yanlışken doğru olan nedir?Evrim teorisi mi?Bu koskoca evrenin ve canlıların tesadüfen mi oluştuğu?Şuursuz,cansız maddelerin şuurlu,canlı varlıkları oluşturduğu mu?Bunlar mı gerçek olanlar?Asıl bunlar sahte bilimdir.Hayırlı akşamlar...

    YanıtlaSil
  18. Bizlar hocaya bunları söylediğimizde zamanın hükümet yanlıları hocayı savunuyorlardı. Şimdi o hükümet yanlıları hocaya terör örgütü lideri suçlaması yapıyorlar. Sizin bağlılığınız da savunduklarınız da yalan.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder