Gerçek katiller gizlendi mi?


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın 24'ncü duruşması başlarken, duruşma öncesinde Beşiktaş Meydanı'na toplanan Hrant'ın arkadaşları grubu adliye önünde eylem yaptı.

Aralarında Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, gazeteci Oral Çalışlar'ın da bulunduğu grup, ellerinde "Bu dava böyle bitmez" yazılı pankart ve dövizler taşırken, "Hrant için, adalet için", "Affetmeyeceğiz", "Bu dava böyle bitmez" sloganları atarak davanın görüldüğü İstanbul Adliyesi'ne yürüdü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem sırasında çevik kuvvet ekipleri grubu takip etti.

"Gerçek katilleri gizlediniz"

Adliye bahçesinde grup adına açıklama yapan yazar Aydın Ergin, "Tam beş yıldır bu sinsi planı, soğuk bir inatla sürdürdünüz. Beş yıl boyunca gerçek katilleri, kalleş bir pusuyla onu aramızdan çekip alanları, tuzak kuranları, cinayete giden yolun kanlı taşlarını döşeyenleri devlet kalkanının ardında gizlediniz. Beş yıl boyunca delilleri kararttınız. Gerçek katilleri günışığına çıkaracak kanıtları gizlediniz. Sakladınız. Artık beş yılın sonuna yaklaştınız. Biz değil siz. Bizler genç ve yaşlı, kadın ve erkek Hrantlarız. Beş bin yıldır adalet arayan büyük insanlığın çocuklarıyız. İçimizden birini Hrant Dink'i pusu kurup öldürdünüz, saflarımızdan çekip aldınız. Bilin ki, biz yedi iklim dört bucakta, adalet için dimdik ayakta Hrantlarız. Bugün beş yılın neredeyse sonu ve 24. duruşma günü. Hala tek adım atmadınız, hala gerçek katilleri saklamaktasınız. Bilin ki biz Hrantlar çok sabırlı ve çok inatçıyız. Beş değil doksan beş yıl bile geçse ellerimiz gerçek katillerin ve onları koruyup kollayan sizlerin yakasındadır" dedi.

ANKA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)