Google'dan ilginç iddia


Google'dan, Android'in en çok eleştirilen yönü hakkında ilginç bir açıklama daha geldi.

Android'in son sürümü 4.0 Ice Cream Sandwich'in asıl amacı tablet ve telefonları aynı çatı altında toplamaktı. Fakat Android'in parçalı yapısı halen toparlanmış değil ve bu konuda internette yoğun konuşmalar geçiyor. Parçalı yapı derken, kullanımda olan Android ceplerin her birinde farklı sürümlerin bulunmasından bahsediyoruz. Ve bu durum, özellikle uygulama geliştirenler için büyük uyum sorunlarına neden oluyor.

Her ne kadar yavaş yavaş işler rayına oturmaya ve ICS güncellemeleri yapılmaya başlansa da, bu sefer de kullanıcılar her telefonda aynı deneyimin ve görünümün olmamasından yakınıyorlar. Google'ın başkanı Eric Schmidt bu şikayetlerden sıkılmış olacak ki, bir açıklama yapmak gereğini duydu. Schmidt'e göre bir parçalanma yok; farklılık var! İşte o açıklama:

"Farklılık olumlu, parçalanmak ise olumsuzdur. Farklılık, size istediğiniz seçimi yapma hakkını verir. Telefon üreticilerinin yenilik geliştirme konusunda birbirleriyle yarışmalarını ve daha iyi telefonları size sunmalarını sağlar.

Herkesin aynı arayüzü kullanması gerekmiyor. Kullanıcı istediği değişikliği yapmakta özgür ve işin güzel yanı, eğer beğenmezseniz telefonu başka bir markadan alabilirsiniz. İnsanların gerçekten önemsediği şey, birbiriyle uyumlu çalışabilen uygulamalar ekosistemi."

Apple'ın mı yoksa Android'in mi bu yarışta gelip geleceği sorusuna ise "Bence iki platform da çok başarılı işler yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Çünkü bu çok büyük bir market" cevabını verdi.


Hürriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)