Güler, 'AKP'nin aldatmacısına Cumhurbaşkanı da katıldı'


CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, AKP dönemindeki 'güncelleme aldatmacasına' son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığını ifade ederek, "Görev süresi Başbakan'ın iki dudağının arasında olan Cumhurbaşkanı Gül'ün güncelleme aldatmacası oturduğu koltuğa yakışmamaktadır" dedi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, yaptığı yazılı açıklamada, "AKP döneminde ayıpların, halkı aldatmanın, Cumhuriyet ile hesaplaşmanın ve Cumhuriyet döneminden rövanş almanın adı 'güncelleme' oldu" dedi. Güncelleme aldatmacalarından birinin zamlar olduğunu belirten Güler, "Yeni yıl öncesi başlayan zam yağmuru yeni yıla girerken de devam etti. Hükümet üyeleri yüzleri kızarmadan, halkın gözünün içine baka baka bunların zam değil, güncelleme olduğunu açıkladılar" dedi.

Güler, son 'güncelleme aldatmacasının' sahibinin ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:
"AKP'nin çekirdek kadrosu içinde yer alan Gül, Atataürk'ün Ankara'ya gelişinin kutlanmasının yasaklanmasıyla başlayan, 29 Ekim törenlerinin yasaklanmasıyla devam eden, 19 Mayıs törenlerinin yasaklanmasıyla sürdürülen ve 23 Nisan, 30 Ağustos törenlerinin yasaklanmasıyla devam edeceği belirtilen süreci 'güncelleme' olarak ilan ettirdi. Artık hepimiz biliyoruz ki, bu bir güncelleme değildir. Bu bir rövanş alma, Cumhuriyet ile hesaplaşma, ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten geriye ne kaldıysa onları değersizleştirme, itibarsızlaştırma ve defterden silme operasyonudur. Görev süresi Başbakan'ın iki dudağının arasında olan Cumhurbaşkanı Gül'ün güncelleme aldatmacası oturduğu koltuğa yakışmamaktadır."

ANKA

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder