Güvenilir ÖSYM için Meclis Araştırması


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yeni yapılacak sınavlarda geçmişte yaşanan olumsuzlukların olmaması ve ÖSYM’nin güvenirliliğinin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Toprak tarafından verilen önergede, “ÖSYM Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından birisidir. Son 2 yılda birçok hata ve sorunla boğuşan ÖSYM, çok sayıda davayla karşı karşıya kalmıştır. LYS’de tercihlerde yapılan ‘unutkanlık’, yanlış verilen başarı sıraları, LYS’de öğrencileri şaşırtan cevap kağıdı, Polis Meslek Yüksek Okulları Sınavı’nın iptal edilmesi de kuruma olan güveni sarsmıştır” ifadeleri yer aldı.
Toprak, ÖSYM’nin güvenilirliğinin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep etti. Toprak tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan önergede, son 1 yılda sınav sistemi alanında yaşanan çeşitli sorunların çocukların, gençlerin ve ailelerin sisteme olan güvenini sarstığını belirtti.

Kuşkular gitderilmeli
Yaşanan olumsuzluklara karşın, sorumluların cezalandırılmamasının sınavlara ilişkin kaygı, kuşku ve endişeleri ortaya çıkardığına dikkati çeken Toprak, “Bunların giderilmesi noktasında TBMM’ye çok büyük sorumluluk düşmektedir. Söz konusu sınavların güven içinde yapılması için ne tür önlemlerin alındığının araştırılması büyük önem taşımaktadır” dedi.

Milliyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)