Haluk Bilginer, Operasyonlardan Memnunmuş


Film Arası Sinema Dergisi, Ocak sayısında ünlü oyuncu Haluk Bilginer’i konuk etti. Gülcan Tezcan’ın sorularını cevaplayan Haluk Bilginer, rating operasyonundan Ermeni meselesine, . Ülkemizdeki sanat anlayışına eleştiriler getiren Bilginer, seyirci ilgisinden şikâyet eden sanatçılara ‘seyirci anlamıyorsa kabahat bizdedir!’ dedi. İşte çok konuşulacak röportajdan bazı pasajlar:

TÜRKİYE BÜYÜDÜ, OPERASYONLARDAN MEMNUNUM
‘Rating operasyonunda geç bile kalındı. Keşke daha önce olsaymış. Ben bu rating firmalarının bize sunduğu verilere hiçbir zaman inanmadım. Yaptığım işler birinci çıktığı zaman bile inanmadım. Çünkü bakıyorsunuz bazen öyle tuhaflıklar oluyor ki ve bunu bazı insanlar yıllardır söylüyor. Yahu saatine bakıyoruz reklam arasında ratingi yükselmiş böyle bir saçmalık olabilir mi? Burada bir tuhaflık var. Milyarlar dönüyor. Televizyondaki reklam pastası 3 milyar lira. Bu pastayı paylaşmak için üçkâğıt yapan illa ki olur. Umarım düzgün bir araştırma yapılır da gerçekler ortaya çıkar ve sahici rakamları biliriz artık. Birçok şey gibi bu da düzelecek. Gidişat iyidir, ben memnunum. Futbolda neler oluyor, televizyon ratinglerinde neler oluyor? Kim bilir daha neler olacak? Olmak zorunda. Türkiye eğer önümüzdeki yıllarda oynayacağı role hazırlanıyorsa bu rolün gereğini yapması gerekiyor.’
28 ŞUBAT’LA DA HESAPLAŞACAĞIZ!
Biz artık 1915′le de hesaplaşıyoruz, Dersim’le de hesaplaşıyoruz, Susurluk’la hesaplaşıyoruz,12 Eylül’le hesaplaşacağız inşallah. Ve hesaplaşmak zorundayız. 28 Şubat’la hesaplaşacağız. Yüzleşmek zorundayız bunlarla. Yoksa önümüz açılmaz önümüzü göremeyiz. Gerektiği yerde özür dileyeceğiz. Hiç değilse bir devlet olarak diyeceğiz ki, özür dilendi bundan sonra böyle şeyler yapılmayacak, yapmaya kalkan çok büyük şeylerle cezalandırılacak ve bir daha aklına bile gelmeyecek herhangi bir şey yapmak. Ordu darbe yapmayı aklına bile getiremeyecek artık.

OYUNCU OLMAK İSTEYEN KONSERVATUVARA GİTMESİN, FELSEFE OKUSUN!
‘Oyuncu olmak için gelen arkadaşlarım’ Hocam oyuncu olmak istiyorum, hangi konservatuara gideyim’ diye soruyor. Hiçbirine gitme! Git felsefe, psikoloji, sosyoloji oku. Çok daha iyi oyuncu olursun. Üniversitenin tiyatro kolunda da tiyatro yap, kendine öğret diyorum. Çünkü kendimize öğrettiğimiz bir sanattır tiyatro. Bisiklete binmek gibi. Bisiklete binmeyi size kimse öğretemez.
Bineceksiniz, dengenizi bulacaksınız. Ama eğer siz felsefe, psikoloji, sosyoloji, tarih okumuş bir insansanız, tiyatro yaparken hem algınız çok daha açıktır, yaptığınız sanat da çok daha değerli olur. Ben boş vakitlerinde piyano çalan doktora daha çok güvenirim.


İlk Kurşun
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)